Γράμματα & Τέχνες

Η πόλη δεν ξεχνά και τιμά τους ευεργέτες της

Grammata-Texnes-Smyrni-zogiopoulou

Τιμήθηκε η Θεανώ Ζωγιοπούλου

Στη Θεανώ Ζωγιοπούλου, δωρήτρια και ευεργέτιδα της Βέροιας, ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση του Κέντρου Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας, χθες (27-5-15), στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Grammata-Texnes-Smyrni-zogiopoulou2Ο Πρόεδρος του Κέντρου Δρ. Εμ. Ξυνάδας, πριν παρουσιάσει ο ίδιος, με τεκμηριωμένα στοιχεία, την πορεία και το μέγεθος των δωρεών της Ζωγιοπούλου αλλά και τη βιογραφία της, έδωσε αρχικά το λόγο στο Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη, ο οποίος μίλησε για τη σημασία της προσφοράς του πολίτη στην πόλη και ευχήθηκε η στάση της Ζωγιοπούλου να βρει μιμητές.

Grammata-Texnes-Smyrni-zogiopoulou3

Grammata-Texnes-Smyrni-zogiopoulou4Στη συνέχεια, η πρώην Δήμαρχος Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου έδωσε με παραστατικότητα δείγματα του χαρακτήρα της δωρήτριας, την ιδιαιτερότητα του οποίου είχε την ευκαιρία να ζήσει από κοντά.

Grammata-Texnes-Smyrni-zogiopoulou5Τη στάση ζωής της και την κοσμοθεωρία της ως δασκάλας, όπως φαινόταν ακόμη και στις τελευταίες της μέρες, έδωσε ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας και Δημοτικός Σύμβουλος, Χρήστος Κούτρας, ο οποίος βίωσε ως γιατρός της αυτές τις τελευταίες μέρες.

Grammata-Texnes-Smyrni-zogiopoulou6Την εικόνα της Θεανώς Ζωγιοπούλου ολοκλήρωσε κείμενο του Νίκου Καλλιγά από σχετικό βιβλίο του για τη Βέροια, καθώς ο συγγραφέας υπήρξε μαθητής της, αλλά και η προσωπική συγκίνηση της ανηψιάς της, η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση

Η βραδιά έκλεισε με τους μαθητές της Σχολής Χορού της ΚΕΠΑ, σε χορογραφίες των Μαυρέτας Λενικάκη και Ειρήνης Θανασούλη, προς τιμήν της ευεργέτιδας.

Grammata-Texnes-Smyrni-zogiopoulou8Grammata-Texnes-Smyrni-zogiopoulou9

Grammata-Texnes-Smyrni-zogiopoulou91

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας