Βέροια Τοπικά

Εκδρομή στο Βελιγράδι Πολιτιστικός Σύλλογος Κουμαριάς «Η Ντόλιανη»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουμαριάς «Η ΝΤΟΛΙΑΝΗ» πραγματοποίησε το 3ήμερο της Καθαράς Δευτέρας εκδρομή στην μαγευτική πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, την πόλη των αντιθέσεων. Από τη μια βλέπεις κτίρια κλασικά με βαριά αισθητική και από την άλλη μία πόλη μοντέρνα με ουρανοξύστες και γενικά φαντασία στην αρχιτεκτονική.

 Η κρουαζιέρα στον ποταμό Σάββα μας έδωσε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τις ομορφιές  της πόλης. Περιηγηθήκαμε στον υπέροχο πεζόδρομο στην οδό Κνεζ Μιχαήλοβα με τα εντυπωσιακά κτίρια και τα όμορφα μαγαζιά. Ξεναγηθήκαμε  στο Μαυσωλείο του Τίτο και το Μουσείο του Τέσλα όπου θαυμάσαμε κάποιες από τις εφευρέσεις του και πειραματιστήκαμε σ’ αυτές.

 Επισκεφθήκαμε τον Ι.Ν. του Αγίου Σάββα, τον μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων με τα πανέμορφα ψηφιδωτά. Περπατήσαμε στο Kalemegdan, το φρούριο – κάστρο της πόλης και θαυμάσαμε την υπέροχη θέα και το δέλτα των ποταμών Δούναβη και Σάββα. Διασκεδάσαμε στην γραφική συνοικία Skadarlija με τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα γραφικά ταβερνάκια.

Επιστρέφοντας κάναμε στάση στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας το πανέμορφο Νις όπου μας δόθηκε η ευκαιρία να περπατήσουμε κατά μήκος του ποταμέ Νισάβα και στο Φρούριο της πόλης.

Η 3ήμερη εκδρομή μας ήταν πλούσια σε εντυπώσεις, συναισθήματα και εικόνες! Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά το τουριστικό γραφείο TSEAS TRAVEL,  τον κ. Στέλιο και Δημήτρη Τσέα και όλους τους συμμετέχοντες και υποσχόμαστε στο μέλλον νέες τουριστικές αποδράσεις.

Με εκτίμηση το Δ.Σ.

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας