Κόσμος

Να γυρίσουν πίσω, εκλιπαρούν Ισραηλινοί όμηροι με νέο βίντεο

Νέο βίντεο, μετά από μέρες, δημοσιοποίησε σήμερα νωρίς το απόγευμα η Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας, καταγράφοντας τη δραματική έκκληση τριών γυναικών ομήρων προς την κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Στο βίντεο διάρκειας 76 δευτερόλεπτων με τον τίτλο «ορισμένοι κρατούμενοι Σιωνιστές απευθύνουν μήνυμα στον (Μπενιαμίν) Νετανιάχου και την κυβέρνησή του», μπορεί να δει κανείς μία από αυτές τις τρεις γυναίκες να καλεί τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να καταλήξει σε ανταλλαγή αιχμαλώτων ώστε να αφεθούν ελεύθερες.

Η μία από τις τρεις γυναίκες σε ιδιαίτερα έντονο ύφος αναφέρει:

«Φέρουμε την ευθύνη της πολιτικής, στρατιωτικής αποτυχίας σας και της αποτυχίας στον τομέα της ασφάλειας στις 7 Οκτωβρίου. Δεν υπήρχε στρατός. Κανείς δεν ήρθε. Κανείς δεν μας προστάτευσε»… «Είμαστε αθώοι φορολογούμενοι Ισραηλινοί πολίτες που είμαστε αιχμάλωτοι σε κακή κατάσταση. Μας σκοτώνετε! Θέλετε να μας σκοτώσετε; Δεν είναι αρκετό που τους σκοτώνετε όλους; Δεν είναι αρκετός ο αριθμός Ισραηλινών πολιτών που σκοτώθηκαν;»

Και συνεχίζει με την ακόλουθη έκκληση:

«Αφήστε μας τώρα Απελευθερώστε τους πολίτες σας, τους αιχμαλώτους τους, αφήστε μας όλους. Αφήστε μας να πάμε στις οικογένειές μας!».

Σύμφωνα με νεότερο αριθμό που έδωσαν σήμερα οι ισραηλινές αρχές, ο αριθμός των ομήρων της Χαμάς είναι τουλάχιστον 239.

Οι εκκλήσεις και οι πιέσεις των συγγενών των ομήρων αλλά και οργανώσεων πολιτών που επικρίνουν την κυβέρνηση Νετανιάχου θεωρώντας πως δεν έχει το θέμα σε προτεραιότητα αυξάνονται καθημερινά.

Η απάντηση του Νετανιάχου

Το νέο βίντεο ήρθε σαν γροθιά στις προσπάθειες της ισραηλινής κυβέρνησης πολέμου. Ο Νετανιάχου έσπευσε να κάνει ανάρτηση στο λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ διαβεβαιώνοντας πως «η καρδιά» του είναι «κοντά» σε αυτές και τους άλλους ομήρους.

«Απευθύνομαι στην Έλλενα Τρουπάνοφ, τον Ντάνιελ Αλόνι και τον Ραμόν Κιρσχτ που απήχθησαν από τη Χαμάς που διαπράττει εγκλήματα πολέμου: Σας αγκαλιάζω. Η καρδιά μας είναι κοντά σας και τους άλλους απαχθέντες. Κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε όλους τους απαχθέντες και αγνοούμενους στο σπίτι».

banner-article

Ροη ειδήσεων