Βέροια

“Νύφες και Προικιά” / Ευχαριστήριο του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας

——-
Με ιδιαίτερη συγκίνηση ευχαριστούμε τις πολυπληθείς φίλες και φίλους που στήριξαν με κάθε τρόπο την έκδοση του Επετειακού Λευκώματος «Νύφες και Προικιά» του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 40 και πλέον χρόνων από την ίδρυσή του.

Η κατάμεστη εξάλλου αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας για την παρουσίαση του Λευκώματος που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες απέδειξε ότι η αληθινή καρδιά του Λυκείου χτυπάει σε κάθε σπίτι του τόπου μας, που σέβεται την ντόπια παράδοσή μας και με αγάπη την μεταλαμπαδεύει από γενιά σε γενιά.

Το Επετειακό Λεύκωμα του Λυκείου που έγινε πραγματικότητα χάρη στην πρωτοφανή και ενθουσιώδη προσφορά τοπικών ενδυμασιών, νυφιάτικων φορεσιών, φωτογραφικών ντοκουμέντων, κοσμημάτων και οικογενειακών κειμηλίων από εκατοντάδες οικογένειες δεν αναδεικνύει μόνο την τεράστια συμβολή του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας στη διαφύλαξη και προβολή των πολιτιστικών θησαυρών της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής μας.

Αποτυπώνει με τρόπο καλαίσθητο κυρίως την ελληνική και τη γυναικεία ψυχή μέσα στους αιώνες, τα ήθη και έθιμά μας, την ιστορία μας, τις κοινωνικές σχέσεις, τα συναισθήματα, τις μνήμες, τους ήχους και τα χρώματα της καθημερινότητας των προγόνων μας σε αυτόν τον πανέμορφο τόπο.

Ελπίζουμε η συνολική προσπάθεια του διοικητικού συμβουλίου του Λυκείου, των εκατοντάδων αφοσιωμένων μελών του, των εξαιρετικών επιστημόνων που συνέβαλαν στην έκδοση του Λευκώματος καθώς και των χορηγών μας που από την αρχή αγκάλιασαν οικονομικά και ηθικά τις προσπάθειές μας, να δικαιώσει τις προσδοκίες όλων μέσα στον χρόνο.

Σας ευχαριστούμε όλες και όλους μέσα από την ψυχή μας.

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος Έλλη Μάλαμα και τα μέλη του Δ.Σ.

banner-article

Ροη ειδήσεων