Κόσμος

Αντώνης Συκάρης: Μετά από ένα μήνα ανασύρθηκε τελικά η σορός του από τα Ιμαλάϊα

———-

Η τελευταία προσπάθεια ανάσυρσης της σορού του άτυχου Αντώνη Συκάρη από τα Ιμαλάια, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, στέφθηκε τελικά με επιτυχία.

Ο Αντώνης Σύκαρης έχασε τη ζωή του στις τις 12 Απριλίου, ενώ κατέβαινε το βουνό Dhaulagiri στα Ιμαλάια.

Η σορός του παρέμενε εκεί, καθώς καμία αποστολή από όσες είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα δεν στέφθηκε με επιτυχία.

Επειτα από έναν μήνα, όπου όλες οι προσπάθειες είχαν αποβεί άκαρπες, η τελευταία ορειβατική αποστολή κατόρθωσε να περισυλλέξει τη σορό του Αντώνη Συκάρη, παρότι είχαν εκφραστεί φόβοι ότι πιθανόν να μείνει για πάντα στο βουνό.

Η τελευταία όμως ορειβατική αποστολή τελικά κατάφερε να μεταφέρει τη σορό του ορειβάτη στο Base Camp του βουνού. Επόμενο βήμα είναι η αερομεταφορά της σορού στο Νεπάλ, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού που αναμένεται να διαρκέσουν 2 έως 3 εβδομάδες, αναφέρει η οικογένειά του.

Η ανακοίνωση για την επιτυχή προσπάθεια ανάσυρσης της σορού:

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση της οικογένειας μετά την επιτυχημένη προσπάθεια ανάσυρσης του άψυχου σώματος του Αντώνη Συκάρη: «Μετά απο έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε απο το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri.

Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Νεπάλ. Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς.

Αφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σωρού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες»

banner-article

Ροη ειδήσεων