Εκδηλώσεις Πολιτισμός

Θεατρική Ομάδα Μικρός Βορράς: «Οδύσσεια για την δική μας την ζωή» / Μια θεατρική δημιουργία σε εξέλιξη

———-

Ένα θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα της Θεατρικής Ομάδας Μικρός Βορράς σε συνεργασία με Γυμνάσια της Θεσσαλονίκης & της Ημαθίας

Η Θεατρική Ομάδα Μικρός Βορράς παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά τη θεατρική δημιουργία «Οδύσσεια για τη δική μας τη ζωή» στο πλαίσιο του θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος #Odysseia_The_REAL_Project με τη συμμετοχή μαθητών του 3ου, 4ου & 19ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, του Γυμνασίου Επανομής και του 1ου & 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, στις 11.30 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» έχουμε την χαρά να παρουσιάζουμε την «Οδύσσεια για τη δική μας τη ζωή» μέσα από τα μάτια και τα λόγια των εφήβων!

Η παράσταση βασίζεται στα κείμενα που έγραψαν τα ίδια τα παιδιά. Ο κλασικός μύθος, αλλά και η σύγχρονη ματιά των παιδιών πάνω σ’ αυτόν, γι’ αυτό και #Odysseia_The_REAL_Project!

-Τι είναι όμως το πρόγραμμα #Odysseia_The_REAL_Project;

Το «#Odysseia_The_REAL_Project» είναι ένα πρόγραμμα υπό την επιμέλεια της ομάδας του Μικρού Βορρά, στο οποίο συμμετέχουν παιδιά με περιορισμένες ευκαιρίες ενασχόλησης με την τέχνη από έξι επιλεγμένα σχολεία της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2021 και περιελάμβανε μια σειρά θεατρικών εργαστηρίων στα οποία ειδικοί επαγγελματίες (θέατρο παιδαγωγοί, εμψυχωτές, ηθοποιοί, ψυχολόγοι, κινησιολόγοι και μουσικοί) συνεργάστηκαν με τα παιδιά με κύριο στόχο την ανάπτυξη των εκφραστικών τους μέσων, την καλλιέργεια των κοινωνικών τους δεξιοτήτων και την ενδυνάμωσή τους μέσω της θεατρικής τέχνης, της δημιουργικής κίνησης και της μουσικής, αλλά και μέσα από τη χαρά της συνεργασίας και της δημιουργίας.

Η θεατρική δημιουργία «Οδύσσεια για τη δική μας τη ζωή» εντάσσεται στο θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα #Odysseia_The_REAL_Project, που οργανώθηκε από τον Εταιρεία θεάτρου «μικρός βορράς», με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να συμβάλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη και στην ενδυνάμωση των εφήβων μέσω της θεατρικής τέχνης, της δημιουργικής κίνησης και της μουσικής.

Συμμετέχουν:

-3ο, 4ο & 19ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης

-Γυμνάσιο Επανομής

-1ο & 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας Ημαθίας

Συντελεστές:

Υπεύθυνος Προγράμματος: Τάσος Ράτζος

Σχεδιασμός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων των εργαστηρίων: Άβρα Αυδή, Μελίνα Χατζηγεωργίου

Σκηνοθετική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Κινησιολόγος: Λένα Μοσχά

Ενδυματολογική επιμέλεια: Ιωάννα Παγιατάκη

Φωτισμοί: Γιάννης Τούμπας

Μουσικός: Αφροδίτη Νικολιουδάκη

Ψυχολόγος: Κατερίνα Λαζαρίδου

VIDEO – Φωτογράφιση: Ζαφείρης Σαλμανλής

Γραφιστικά: Ντόρη Λούκρη

Επικοινωνία – Γραμματειακή υποστήριξη: Μαρία Χατζηαστερίου

Θεατροπαιδαγωγοί – Εμψυχωτές: Μανώλης Καραγιαννόπουλος, Ραφαήλ Μιχαηλίδης, Ματίνα Παγουλάτου

Ηθοποιοί – Εμψυχωτές: Ιωάννης Καμπούρης, Αργιέττα Οκαλίδου, Χρήστος Τσάβος

 
banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας