Κοινωνία

Εκπαιδευτικός Όμιλος: Κάτω η κυβερνητική πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας, το πογκρόμ προσαγωγών και συλλήψεων

Μπροστά στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κυβέρνηση και αστυνομία προχώρησαν για μια ακόμα φορά σε πρωτοφανείς απαγορεύσεις. Όπως ακριβώς στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, έτσι και τώρα απαγορεύθηκαν οι συναθροίσεις πάνω από τέσσερα άτομα.

Σήμερα, στην κατεύθυνση της επιβολής του αντιδραστικού δόγματος «του νόμου και της τάξης», η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές και έχει μετατρέψει σε σιδερόφρακτο φρούριο την Αθήνα, απαγορεύοντας την οποιαδήποτε πρόσβαση στο κέντρο, προχωρώντας ακόμα και στο κλείσιμο όλων των σταθμών του μετρό. Έχει φτάσει ακόμα στο σημείο να μην αφήνει ούτε την κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο που έχει στηθεί στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Α. Γρηγορόπουλος. Ταυτόχρονα, τίθεται πρώτη φορά σε ισχύ το μέτρο που επιτρέπει στα ΜΑΤ να είναι εξοπλισμένα με φορητές κάμερες που θα καταγράφουν τις επιχειρήσεις τους.

Είναι φανερό πως οι χουντικού τύπου απαγορεύσεις καμία σχέση δεν έχουν με την προστασία της δημόσιας υγείας. Άλλωστε ο ίδιος ο Χρυσοχοϊδης είχε πει πριν λίγες μέρες πως ο ιός δεν μεταδίδεται έξω. Οι πραγματικοί στόχοι της κυβέρνησης είναι να εδραιωθεί ένα γενικευμένο κλίμα τρομοκρατίας και απαγορεύσεων, το οποίο θα αποτρέπει τον λαό και την νεολαία να κατεβαίνει στο δρόμο και να παλεύει ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Η επανάληψη των πρωτοφανών κυβερνητικών μέτρων απαγόρευσης εδραιώνει ένα συνολικό αντιδραστικό πλαίσιο, στο οποίο οι κινητοποιήσεις, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις, τα αναφαίρετα αυτά λαϊκά δικαιώματα, μπαίνουν σε συνεχή αμφισβήτηση. Η κυβέρνηση θέλει τον λαό φοβισμένο και την αστυνομία να τρομοκρατεί προκειμένου να συνεχίζει απρόσκοπτα το τσάκισμα των εργατολαϊκών δικαιωμάτων. Η καλλιέργεια ενός τέτοιου τρομοκρατικού κλίματος και η αποθράσυνση των δυνάμεων καταστολής αποτελούν αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν σε νέα φαινόμενα τύπου Γρηγορόπουλου. Άλλωστε αυτό το καθεστώς ήταν που όπλισε και το 2008 το χέρι του Κορκονέα που εκτέλεσε τον 15χρονο μαθητή.

Απέναντι στις νέες χουντικής έμπνευσης απαγορεύσεις, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος καλεί τον κόσμο της εκπαίδευσης να μην σκύψει το κεφάλι μπροστά την πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας. Μόνο ο μαζικός, ανυποχώρητος αγώνας του λαού και της νεολαίας μπορεί να βάλει φραγμό σε αυτήν την πολιτική και να υπερασπίσει τα δημοκρατικά δικαιώματα που με τόσο μίσος επιχειρεί να χτυπήσει η κυβέρνηση.

  • Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων αγωνιστών

  • Να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο και να μην ασκηθεί καμία δίωξη!

  • Όχι στις χουντικού τύπου απαγορεύσεις

  • Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα

Κάτω η βάρβαρη πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της καταστολής και της τρομοκρατίας!

6 Δεκέμβρη 2020

Εκπαιδευτικός Όμιλος

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας