Βέροια

Νοσοκομείο Βέροιας: Υγιέστατο αγοράκι το πρώτο μωρό του 2020

Στις 9.30 το πρωί της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου, γεννήθηκε στο Νοσοκομείο της Βέροιας το πρώτο  μωρό του 2020. Το μωρό, παρά τη δυσκολία του τοκετού, γεννήθηκε με φυσιολογικό τρόπο και χαίρει άκρας υγείας

Η ομάδα των γιατρών που το έφερε στον κόσμο αποτελείται από τον μαιευτήρα γυναικολόγο, επιμελητή Β’ του Νοσοκομείου Χάρη Κόλβατζη, τον ειδικευόμενο γυναικολόγο Δημήτρη Κρασιά και τις μαίες Δάφνη Γιωτοπούλου και Ελένη Στουγιαννοπούλου.

Το μωρό, βάρους 4200 kg, γεννήθηκε κάτω από την μεγάλη φροντίδα με την οποία αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο ανάλογα περιστατικά, αλλά και με την πάγια πεποίθηση που το διακρίνει πως πρέπει ο φυσιολογικός τοκετός να υποστηρίζεται με κάθε τρόπο, χωρίς να καταλήγει εύκολα μία γέννα στην καισαρική τομή.

Ο επικεφαλής της ομάδας, ο μαιευτήρας γυναικολόγος Χάρης Κόλβατζης, είπε για τον τοκετό στη faretra.info:

«Είμαστε χαρούμενοι, γιατί βοηθήσαμε να έρθει στον κόσμο το πρώτο μωρό του 2020, ένα αγοράκι, που η γέννα του όμως δεν ήταν εύκολη.

Από τη μια το βάρος του των 4200 kg κι από την άλλη η περιτύλιξη του ομφάλιου λώρου δυσκόλευαν τον τοκετό, ο οποίος όμως πραγματοποιήθηκε χάρη στη μεγάλη προσοχή που δείξαμε με συνεχή καρδιοτοκογραφική παρακολούθηση του εμβρύου και στην επιμονή μας να οδηγήσουμε την δευτερότοκη μητέρα του σ’ έναν φυσιολογικό τοκετό κι όχι σε μια καισαρική τομή.

Δυστυχώς η Ελλάδα έρχεται πρώτη στον κόσμο στην υιοθέτηση της καισαρικής τομής, πράγμα το οποίο και εγώ προσωπικά αλλά και όλο το Νοσοκομείο της Βέροιας θεωρεί απαράδεκτο.

Προσπαθώντας να ανατρέψουμε αυτήν την καθόλου επαινετική πρωτιά για τα ιατρικά δεδομένα της Ελλάδας, κάτι που το κάνουμε συστηματικά στο Νοσοκομείο μας, φέραμε και το πρώτο μωρό του 2020 στη ζωή με φυσιολογικό τοκετό, υπερνικώντας τις δυσκολίες.»

far

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας