Βέροια

Η Σόνια θεοδωρίδου μιλά στη Φαρέτρα για τη χριστουγεννιάτικη συναυλία της στη Βέροια, Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

Με αφορμή τη χριστουγεννιάτικη συναυλία της στη Βέροια, η Σόνια Θεοδωρίδου μιλά στη  faretra.info για τον κύκλο των συναυλιών στον οποίο ανήκει αυτή, για το σκοπό της, το ρεπερτόριο, τις χορωδίες που θα τη συνοδέψουν, αλλά και για τα συναισθήματα που της άφησε το τελευταίο της πέρασμα από τη Βέροια με το τριήμερο “Η Μνήμη του Νήματος”, εκδήλωση που εντυπωσίασε και  συγκίνησε.

Η συναυλία της Βέροιας είναι μεμονωμένη ή εντάσσεται σε κύκλο περιοδείας;

Είναι ένας κύκλος συναυλιών με τίτλο “ΦΩΝΕΣ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ”, σε Αθήνα, Κομοτηνή, Βέροια και Θεσσαλονίκη.

Επειδή συνήθως τα έσοδα των συναυλιών σας έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ποιος είναι ο σκοπός της συγκεκριμένης;

Φέτος ενισχύουμε το μουσικό σχολείο Καβάλας με τα κονσέρτα σε Κομοτηνή και Βέροια, ενώ η συναυλία της Θεσσαλονίκης αποσκοπεί αποκλειστικά στην στήριξη του κέντρου Αποκατάστασης και Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμΕΑ ο ΣΩΤΉΡ. Στην Αθήνα σε συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής παίζουμε για τον Σύνδεσμο Προστασίας Παιδιών και ΑμΕΑ.

Έχουμε αποφασίσει με τον σύζυγό μου πως κάθε φορά που έχουμε ένα κοντσέρτο , καθώς και από τις πωλήσεις των cd μας, ένα ποσό να διατίθεται στο να βοηθήσουμε κάποιο ίδρυμα, στο να ενισχύσουμε τις δικές μας δραστηριότητες με τις δημιουργίες των μουσικών βιβλιοθηκών ανά την Ελλάδα, στο να παράσχουμε υποτροφίες σε νέα μουσικά ταλέντα.

Ποιο είναι το ρεπερτόριο της συναυλίας; Χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ’ όλον τον κόσμο;

Τραγουδάμε αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, που ταιριάζουν απόλυτα στο ύφος της εορταστικής περιόδου.
Είναι μία ανθολογία από κλασσικά και ποπ τραγούδια απ’ όλον τον κόσμο. Από την Άγια Νύχτα και τον Τζών Λέννον και από το Έλατο μέχρι το Αλλελούια!

Μαζί σας τραγουδούν και πάλι χορωδιακά σύνολα της Βέροιας. Ποια είναι και πόσο η τελευταία παρουσία σας στη Βέροια με τη «Μνήμη του Νήματος» σάς έδεσε μαζί τους;

Κάθε φορά ο ερχομός μου στην Βέροια έχει μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, γιατί αγαπώ πολύ την πατρίδα μου και τους ανθρώπους της. Η συνεργασία μου με τις χορωδίες για την εκδήλωση του Σεπτεμβρίου ήταν μία υπέροχη στιγμή όπου όλοι αυτοί οι άνθρωποι που συμμετείχαν μου έδωσαν απλόχερα τον χρόνο τους ,την αγάπη και αφοσίωση για το συγκεκριμένο πρότζεκτ. Τους έκλεισα όλους στην καρδιά μου και τους σκέφτομαι πάντα με αγάπη και ευγνωμοσύνη. Έτσι θεώρησα φυσικό να τους καλέσω να συμμετάσχουν και στο χριστουγεννιάτικο κοντσέρτο μου, όσοι ήθελαν. Άλλοι ανταποκρίθηκαν αμέσως ,άλλοι ούτε καν μας απάντησαν και άλλους τους απαγόρευσαν να συμμετάσχουν, όπως μας είπαν…

Τραγουδάτε στο ΣΤΑΡ. Θα μπορέσει ο χώρος να καλύψει τις ανάγκες μιας τόσο πολυπρόσωπης παρουσίας;

Δυστυχώς ο Χώρος Τεχνών απέρριψε το αίτημά μας για συμπαραγωγή λέγοντάς μας πως ο Δήμος δεν έχει χρήματα.
Για τον σκοπό που εμείς θέλαμε να κάνουμε αυτό το κοντσέρτο βρήκαμε το ενοίκιο της αίθουσας του Χώρου Τεχνών πολύ υψηλό και έτσι αποφασίσαμε να το κάνουμε στο ΣΤΑΡ. Θέλω να πιστεύω πως ο κόσμος θα το αγκαλιάσει και θα αποδειχθεί για άλλη μία φορά πως δεν είναι απαραίτητα ο χώρος που ορίζει την ποιότητα, αλλά το περιεχόμενο της παράστασης.

Και με αφορμή την χριστουγεννιάτικη συναυλία που προγραμματίζετε στη Βέροια, ποιο είναι το συναισθηματικό απόσταγμα από την τελευταία σας παρουσία στην πόλη τον Σεπτέμβριο, που τόσο εντυπωσίασε και συγκίνησε;

Έχω διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις στη ζωή μου και με τεράστια επιτυχία. Αυτή της Βέροιας ήταν μοναδική από κάθε άποψη. Ήταν το θέμα, ήταν όλοι οι φορείς που αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια, ήταν ο κόσμος που μου έδωσε την υποστήριξη και την αγάπη του, ήταν τα υπέροχα παιδιά που ήταν εκεί με την ευγένειά τους και την σοβαρότητα που έπρεπε στην περίσταση, οι καθηγητές που τα εμψύχωσαν, οι εθελόντριες φίλες που υπερέβαλαν εαυτόν και που ποτέ δεν μου αρνήθηκαν οτιδήποτε τους ζήτησα,  ήταν οι πολλές αγκαλιές που πήρα μαζί μου και τα δάκρυα των παρευρισκομένων από το Ισραήλ, των οποίων οι οικογένειες χάθηκαν τόσο απάνθρωπα και άδικα.
Ήταν το εμείς και όχι το εγώ που έλαμψε – πράγμα σπανιότατο για τα ελληνικά δεδομένα και χρονικά –  και τέλος ήταν το όραμά μου που πραγματοποιήθηκε.

far

Σημείωση Φαρέτρας: Συνέντευξη της Σόνιας Θεοδωρίδου στη  Δήμητρα Σμυρνή, για τη Φαρέτρα, μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας