Βέροια

Συμμετοχή του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας σε δυο πανελλήνια συνέδρια

Το διήμερο 28 και 29 Νοεμβρίου, ο ΣΟΦΨΥ Ημαθίας συμμετείχε με τον Πρόεδρό του Γιώργο Σαλιάγκα σε δύο Συνέδρια στην Αθήνα.

Το πρώτο ήταν το Πανελλήνιο Συνέδριο Συλλόγων Ασθενών που πραγματοποιήθηκε στο Ξεν. «DIVANI KARAVEL» με την παρουσία του Υπ. Υγείας κ. Κικίλια και 400 περίπου εκπροσώπων από Συλλόγους Ασθενών από ολόκληρη την Ελλάδα.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούσαν προβλήματα μεγάλου φάσματος ασθενειών, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα της Ψυχικής Υγείας, αφού αυτή εμπλέκεται σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες των ασθενών που έχουν ανάγκη ψυχικής υποστήριξης. Σημαντική και ουσιαστική ήταν η εισήγηση της Προέδρου της Π.Ο.Σ.Ο.Ψ.Υ. Κατερίνας Νομίδου με θέμα τα Δικαιώματα των Ασθενών.

Στις 29/11 σε κεντρικό ξενοδοχείο πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Π.Ο.Σ.Ο.Ψ.Υ., στο Δ.Σ. της οποίας συμμετέχει ο Πρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Ημαθίας Γ. Σαλιάγκας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Συλλόγων και Οργανώσεων για την Ψυχική Υγεία από όλη τη χώρα.

Συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία και έγινε ο προγραμματισμός των δράσεων για το 2020, με στόχο τόσο την προώθηση των θεμάτων και προβλημάτων που έχουν σχέση με την ψυχική υγεία όσο και την ενδυνάμωση και ανάπτυξη του κινήματος των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και των οικογενειών – φροντιστών τους για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, τον αποστιγματισμό της ψυχικής ασθένειας, την κοινωνική και επαγγελματική επανένταξή τους και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

   Το Δ.Σ.

banner-article

Ροη ειδήσεων