Βέροια Εκδηλώσεις

Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης αφιερωμένης στην ποίηση του Κ.Π. Καβάφη με τίτλο “Ερώτων ατελών κάτι αβέβαιες μνήμες”…

Σάββατο 2 Ιουνίου 20:30 στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας: Εγκαίνια περιοδικής έκθεσης αφιερωμένης στην ποίηση του Κ.Π. Καβάφη με τίτλο ‘’Ερώτων ατελών κάτι αβέβαιες μνήμες’’..

Το κάλλος διέσωζε ανέκαθεν η τέχνη. Η αγωνία να κρατηθεί στην μνήμη η φευγαλέα και φθίνουσα αίσθηση της σαγήνης του ανθρώπινου σώματος και η καταγραφή του τρόπου που η ομορφιά του μας συνταράζει στον εξαιρετικό χρόνο της επαφής μαζί του, βρήκαν την πιο κρίσιμη διατύπωσή τους στο έργο του μεγάλου αλεξανδρινού ποιητή. Αβέβαιες μνήμες ερώτων στον καθρέφτη των αρχαίων σωμάτων, χαμένες και ανακτημένες αισθήσεις στους εφήμερους τόπους του έρωτα, μέσα από τους στίχους του Κ.Π. Καφάβη, εκτίθενται στους τοίχους του ισογείου του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας.

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο των συνεργειών μας με φορείς πολιτισμού, ανθρώπους του πνεύματος και καλλιτέχνες της περιοχής μας από την ΕΦΑ Ημαθίας και το Εθνογραφικό Κέντρο Γιώργη Μελίκη – Κέντρο Έρευνας Μάσκας με την υποστήριξη των εκδόσεων Ευρασία. Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται έργα των καλλιτεχνών Γλύκας Διονυσοπούλου, Χάρη Κουρουζίδη και Ειρήνης Μνατσακανιάν  (συλλογή Γ. Λιόλιου).

Επιμελητής έκθεσης: Γιώργος Λιόλιος, διεύθυνση παραγωγής: Πολύπτυχον, βίντεο: Ηλίας Παπαϊωάννου

Ευχαριστούμε θερμά το Αρχείο Καβάφη Ιδρύματος Ωνάση για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφικών τεκμηρίων του Κ.Π. Καβάφη. ( ©2018 Ίδρυμα Ωνάση) καθώς και την ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας για την παραχώρηση προς έκθεση του σώματος των τευχών 1936-1940 της εφημερίδας «Μακεδονική Ηχώ»

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας