Βέροια Γράμματα & Τέχνες

“Σαν ραδιόφωνο”. Μια ποιοτική βραδιά έντεχνου τραγουδιού με τον “Μπούσουλα” στο Θέατρο Άλσους

Δήμητρα Σμυρνή

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας, ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου Βέροιας και οι Εκπαιδευτικοί της Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας στήριξαν μια μουσική βραδιά, που ο στόχος της ήταν διπλός.

Από τη μια να προσφέρουν στο βεροιώτικο κοινό την επαφή μ’ ένα μουσικό σχήμα που γεννήθηκε πριν μερικά χρόνια στην πόλη, με κύρια χαρακτηριστικά του την ποιότητα και τη συνέπεια, κι από την άλλη να ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Το σχήμα, με το χαρακτηριστικό  όνομα «Μπούσουλας», διάλεξε για τη βραδιά τραγούδια μιας μεγάλης μουσικής γκάμας θυμίζοντας ραδιοφωνικό πρόγραμμα που διαχέεται στον αέρα, ικανοποιώντας τις περισσότερες επιθυμίες των ακροατών του, και προκαλώντας το ενδιαφέρον με τις συνεχείς εναλλαγές του.

Ψυχή του σχήματος ο Μιχάλης Ρίζος,  άκρως επικοινωνιακός και εκφραστικός, τραγουδώντας με την ακουστική του κιθάρα, και δίπλα του η Μαρία Θεοχαροπούλου, με φωνή και σκηνική παρουσία που υπόσχεται πολλά.

Τα δύο νέα παιδιά, γύρω στα 20 χρόνια τους, τόλμησαν να αναμετρηθούν με δύσκολα τραγούδια, που τα τραγούδησαν φτασμένοι καλλιτέχνες, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού, και ιδιαίτερα των νέων, που οι επιλογές των τραγουδιών τούς άγγιζαν περισσότερο.

Με τραγούδια των Ρασούλη, Λοΐζου, Σαββόπουλου, Παπακωνσταντίνου, Περίδη, Μάλαμα, Ιωαννίδη, Χαρούλη, Πλιάτσικα, Στιόκα, Καραμουρατίδη και άλλων, το μουσικό σχήμα κράτησε το ενδιαφέρον του κοινού για ένα δίωρο, κλείνοντας με τραγούδια από το «Σταυρό του Νότου» του Θάνου Μικρούτσικου, που η αγάπη γι αυτά στάθηκε αφορμή για να συγκροτηθεί ο «Μπούσουλας».

Δίπλα στο Μιχάλη Ρίζο  πολύ καλός ο αδελφός του Κωστής Ρίζος (πιάνο, keyboards και τραγούδι), ο Χρήστος Δαμιανίδης (ηλεκτρικές κιθάρες), ο Γιώργος  Αθανασιάδης (ηλεκτρικό μπάσο) και ο πατέρας των δύο παιδιών Κώστας Ρίζος (τύμπανα, κρουστά).

Εξαιρετικοί και οι τρεις μεγαλύτερης ηλικίας μουσικοί, που συμπλήρωναν  τον αυθορμητισμό και το πάθος των νέων με την ωριμότητα της ηλικίας και το ταλέντο τους. Και όλ’ αυτά βέβαια μέσα στα πλαίσια μιας ιδιαίτερα αξιέπαινης ερασιτεχνικής κατάθεσης.

Και για να ξαναγυρίσουμε στην αρχή της εκδήλωσης, που διέγραφε και την αρχική σύλληψη και τους στόχους της, ο Φώτης Σιμόπουλος, ο Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Θεάτρου Βέροιας, αφού μίλησε για το πλήθος του κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των φορέων, αναφέρθηκε προλογίζοντας σ’ αυτό που θα ‘πρεπε να είναι και ο στόχος τέτοιων μουσικών εκδηλώσεων, χρησιμοποιώντας τους στίχους του Ρίτσου: « Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε, αδελφέ μου, απ’ τον κόσμο/ εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας