Στο Πεκίνο ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βέροιας

Δελτίο Τύπου

Το Πεκίνο, την πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, επισκέφτηκε την εβδομάδα που μας πέρασε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βέροιας κύριος. Βασίλης Λυκοστράτης.

Η επίσκεψη ήταν αποτέλεσμα της προηγούμενης επίσκεψης του κυρίου Λυκοστράτη στο Πεκίνο στα πλαίσια του 2ου Συνέδριου Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων  και των σχέσεων που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Κατά την παραμονή του στην Κινεζική πρωτεύουσα, ο κύριος Λυκοστράτης συναντήθηκε με σημαντικές προσωπικότητες του Δήμου Dongcheng District του Πεκίνου, δηλαδή της Παλιάς Πόλης, όπου βρίσκονται τα κυριότερα αξιοθέατα και μνημεία του Πεκίνου όπως η Απαγορευμένη Πόλη και ο Ναός του Ουρανού, μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, με σκοπό να προετοιμασθεί το έδαφος για μελλοντικές συνεργασίες σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού αλλά και εμπορίου.

Ο κύριος Λυκοστράτης  συνοδευόμενος από τον κύριο Λευτέρη Κόντο, αντιπρόεδρο του Ελληνο-Κινεζικού Συνδέσμου φιλίας, συναντήθηκε με την αντίστοιχη αντιδήμαρχο κύρια Zhao Lingyun, τον κυρίο Xie Xiaopeng υπεύθυνο Εξωτερικής Πολιτικής της Dongcheng District, τον κύριο Xu Qiang υπεύθυνο του Οργανισμού Διεθνών Σχέσεων και Φιλίας μεταξύ Χωρών, τον Σύνδεσμο Γυναικών Διεθνών Σχέσεων, καθώς και με άλλους εκπροσώπους σημαντικών φορέων του συγκεκριμένου Δήμου αλλά και άλλων Δήμων του Πεκίνου.

Κατά τις συναντήσεις αυτές, έγινε αναφορά στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των δύο πόλεων πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί η μελλοντική συνεργασία και αδερφοποίηση του Δήμου Dongcheng District με το Δήμο Βέροιας.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η φιλοξενία αντιπροσωπίας από την Κίνα στην πόλη μας για την πρόοδο των συζητήσεων και την γνωριμία τους με την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής.

Βέροια, 19-9-2017

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 27398 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια