Νάουσα Τοπικά

Στη Νάουσα αποστολή του αδελφοποιημένου Δήμου της Πολωνίας Ζγκορτζέλετς

Δελτίο Τύπου

Ισχυρή δόση Νάουσας εισέπραξε η αποστολή του αδελφοποιημένου Δήμου Ζγκορτζέλετς στο διάστημα των 5 ημερών που επισκέφθηκε την περιοχή μας, σε ανταπόδοση της επίσκεψης αποστολής του Δήμου Νάουσας στην πολωνική πόλη.

Με επικεφαλής τον Δήμαρχο, οι αδελφοί επισκέπτες μας ενθουσιάστηκαν από τη θερμή φιλοξενία που δέχθηκαν και εντυπωσιάστηκαν από το πρόγραμμα που τους ετοίμασε ο Δήμος. Οι επισκέψεις περιλάμβαναν ιστορικά μνημεία, σημεία φυσικού κάλλους, δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες, ιδιωτικές μονάδες κ.ά.

Η επίσημη υποδοχή της αποστολής πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Νίκου Κουτσογιάννη, όπου ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους Πολωνούς καλεσμένους για τον τρόπο λειτουργίας των Δήμων και της Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας, αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του Ηρωικού Δήμου και τον πολιτισμό του, αλλά και στους σχεδιασμούς της σημερινής διοίκησης για την οικονομική αυτοτέλεια του Δήμου μέσω εξοικονόμησης πόρων από την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ειδικότερα των νερών της πόλης.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου και απόδοση τιμών από τον Δήμαρχο του Ζγκορτζέλετς στο Μνημείο Θυσίας στους Στουμπάνους και στη συνέχεια επίσκεψη στη Σχολή Αριστοτέλους και στο κτίριο του Λόγγου- Τουρπάλη, όπου αναλύθηκε από την πλευρά του Δημάρχου Νάουσας το σχέδιο της υλοποίησης του πρώτου αυτόνομου ενεργειακά Διοικητικού Κέντρου στην Ελλάδα.

zgo2

Η πολωνική αποστολή επισκέφθηκε επίσης: Τα street art του Δήμου, τα ΚΕΠ  (όπου έγινε ενημέρωση από τον προϊστάμενο για τον τρόπο λειτουργίας και την εξυπηρέτηση των πολιτών), τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τα Εικαστικά Εργαστήρια, τον Πολυχώρο Πολιτισμού Χρήστος Λαναράς – Έρια (όπου εξηγήθηκε ο τρόπος λειτουργίας του κτιρίου) και το υπό κατασκευή Κέντρο Τεκμηρίωσης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης μετάβαση στη Βέροια και επίσκεψη στο Βήμα Αποστόλου Παύλου, στο Βυζαντινό Μουσείο και στην Παλαιά Μητρόπολη, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, όπου έγιναν επισκέψεις στο Βυζαντινό Μουσείο, στο Δημαρχείο και city tour.

Τις απογευματινές ώρες έγιναν επισκέψεις έγιναν, μεταξύ άλλων, επισκέψεις στο εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων Διαμάντη, στο εργαστήριο Τζέπου (όπου συμμετείχαν στην παρασκευή παραδοσιακής πίτας), στο εργοστάσιο ζαχαροπλαστικής ‘’KONROL’’, στο Κτήμα Κυρ Γιάννη, καθώς και επίσκεψη  στο ΚΑΠΗ Νάουσας, που τελείωσε με παράθεση δείπνου και γλέντι.

Για την προσεχή περίοδο, προγραμματίζεται επίσκεψη του αντίστοιχου ΚΑΠΗ της πολωνικής πόλης στη Νάουσα καθώς και πρόγραμμα ανταλλαγής νέων των δύο πόλεων.

11/10/2016

zgo3

banner-article

Ροη ειδήσεων