Πολιτισμός

Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης: Απαλλάξτε τον Ποντιακό Ελληνισμό από την αγωνία που τον διακατέχει…

Αγαπητοί φίλοι

Επειδή είμαστε, για όσους θυμούνται καλά, μεταξύ των Σωματείων της Δυτικής Μακεδονίας, που παίξαμε καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία της Π.Ο.Ε., επιθυμούμε για έναν λόγο παραπάνω να τοποθετηθούμε σχετικά, για όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στον Ποντιακό χώρο.

Οι απόψεις μας έχουν επανειλημμένα καταγραφεί και δεν έχουν διαφοροποιηθεί.

Ανησυχούμε, όπως ανησυχεί και η συντριπτική πλειοψηφία των επώνυμων και ανώνυμων ποντίων πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από εδώ, από την Κοζάνη, κάνουμε έκκληση σε όσους σήμερα έχουν τις τύχες του ποντιακού λαού στα χέρια τους, να συνειδητοποιήσουν πόσο κρίσιμοι είναι οι καιροί, για να μπορέσει ο ποντιακός Ελληνισμός να βρει το δρόμο που του αξίζει.

Γνωρίζετε πως δεν μηδενίζουμε τίποτα, τιμούμε όλους όσους αφιέρωσαν ένα κομμάτι της ζωής τους στον κοινό αγώνα, όμως είναι καιρός, ήρθε η ώρα να χαράξουμε νέα πορεία να βάλουμε νέους στόχους, να πετύχουμε κι’ άλλα πολλά, που δεν πετύχαμε μέχρι σήμερα.

Είμαστε βέβαιοι πως υπάρχει λύση και τον τελευταίο καιρό τοποθετηθήκαμε αρκετές φορές συγκεκριμένα, όπως είχαμε χρέος και αναφαίρετο δικαίωμα.

Δεν θέλουμε να μπούμε σε λεπτομέρειες αν και γνωρίζουμε καλά τα γεγονότα που διαδραματίζονται τελευταία με τις Ομοσπονδίες.

Αγαπητοί φίλοι τολμήστε να δείτε κατάματα την πραγματικότητα και απαλλάξτε τον Ποντιακό Ελληνισμό από την αγωνία που τον διακατέχει. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να αμφισβητήσει την εθνική μας υπόσταση, την ιστορία μας.

ΕΝΩΘΕΙΤΕ.

ΚΟΖΑΝΗ  5 – 8 – 2016

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Κων/νος Δ. Σανίδης

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας