Βέροια Πολιτισμός

Εύηχη Πόλη η Βέροια , Κυριακή 26 Ιουνίου – Το πρόγραμμα της ημέρας

Πλατεία Ωρολογίου

Κυριακή 26 Ιουνίου, ώρα 8:00 μ.μ.

Η Φιλαρμονική σε ρυθμούς rock!

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, υπό τη διεύθνση του μαέστρου Αντώνη Βιγκάτο, κινείται σε ρυθμούς rock.

Να είστε όλοι εκεί!

840901_0140_05062015_SOOC-950x576-940x360

Πλατεία Ωρολογίου

Κυριακή 26 Ιουνίου, ώρα 9:00 μ.μ.

Quilompo – Αφροβραζιλιάνικη μπάντα κρουστών

Quilombo: κ.σ.[κιλόμπο]: κοινότητες που δημιουργήθηκαν στην Βραζίλία την εποχή της αποικιοκρατίας από δραπέτες σκλάβους και κοινωνικά καταπιεσμένους πολίτες που κατέφευγαν στην ζούγκλα και δημιουργούσαν ομάδες αναζητώντας μια ελεύθερη ζωή.

 Batucada (κυριολεκτικά σημαίνει «παλμός»)  αποτελεί υπό-είδος της Samba, που γεννήθηκε στο RiodeJaneiro στις αρχές του 20ου αιώνα μέσα από τη μίξη τριών πολιτισμών: του Αφρικανικού, του Πορτογαλικού και του Ινδιάνικου.

Παίζεται με παραδοσιακά βραζιλιάνικα κρουστά όπως: Caixa, Tamborim, Surdo, Repique, Cuica, Pandeiro, Agogo, Chocalio, Reco-Reco. Μια ομάδα κρουστών SambaBatucada ονομάζεται «Batteria» και μπορεί να φτάσει σε πλήθος μέχρι και αρκετές εκατοντάδες άτομα!  Όλοι μαζί οι μουσικοί παίζουν συγκεκριμένους ρυθμούς που συνδυάζονται για να μας δώσουν τελικά  τον ρυθμό της SambaBatucada και των παραλλαγών αυτής.

Στη Βραζιλία η SambaBatucada μαγνητίζει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και καταγωγής. Για τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα ωστόσο, αποτελεί διέξοδο από τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την εγκληματικότητα.

Samba Dance

Ο χορός, αναπόσπαστο κομμάτι της Βραζιλιάνικης κουλτούρας, είναι παρών σε κάθε μουσική εκδήλωση. Στις μπάντες Samba Batucada και Samba Reggae  πιστεύουμε ότι η  μουσική και ο ρυθμός περνάει από το σώμα και ύστερα καταλήγει στα χέρια για να μας δώσει ένα ολοκληρωμένο και γεμάτο ήχο. Όλη η μπάντα κινείται συντονισμένη και χορογραφεί τα κομμάτια της δημιουργώντας σχήματα στο χώρο.

Παράλληλα, η ομάδα των χορευτών δημιουργεί απλές ή πιο σύνθετες, αλλά πάντα εκρηκτικές χορογραφίες.

Αφετηρία : Πλατεία Ωρολογίου

Δρόμοι της πόλης – Πλατεία Εληάς (συναυλία 9.30μ.μ)

 

????????????????????????????????????

Κυριακή 26 Ιουνίου, ώρα 10:30 μ.μ.

SOLO FLAMENCO

Cante / Baile / Toque

Αυτό είναι το τρίπτυχο που ενώνει το τραγούδι, τον χορό και την κιθάρα στην flamenco κουλτούρα.

Στα Tablaos, που είναι τα cafes που υπάρχουν στην Ισπανία από τα πολύ παλιά χρόνια, µπορεί κανείς να δει από κοντά και να θαυµάσει το µεγαλείο αυτού του µοναδικού χορού.

Στόχος µας είναι µέσα από αυτό το project να φέρουµε το κοινό σε άµεση επαφή µε το αυθεντικό flamenco όπως αυτό υπάρχει και εξελίσεται σήµερα σε ολη την Ανδαλουσία.

Συντελεστές:

Χορός / Baile: Ηλέκτρα Χρυσάνθου, Αργυρώ Τσάπου

Τραγούδι/Cante: Yota “Baron”

Κιθάρα/Toque: Παναγιώτης Καρτίμπελης

Τεχνικός ήχου: Θάνος Μπίκος

Πάρκο Αγίων Αναργύρων

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο