Αλεξάνδρεια

Στο Σοχό την Τσικνοπέμπτη τα “Παιδιά της Άνοιξης”

Την Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου 2016, μια ομάδα εκπαιδευομένων του Κέντρου «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ» με τους συνοδούς τους συμμετείχαν στην Αποκριάτικη εκδήλωση με τίτλο ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΙΣΟΤΙΜΑ, στην πλατεία του Σοχού Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή των εκπαιδευομένων στην εκδήλωση αυτή, πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής & Αλληλεγγύης κου Χ. Αηδονόπουλου.

Οι εκπαιδευόμενοι του Κέντρου, ξεναγήθηκαν στην παλιά εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στην πλατεία του Σοχού καθώς και στο Λαογραφικό Μουσείο, όπου έμαθαν για τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της περιοχής.

Ευχαρίστησαν γράφοντας στο βιβλίο επισκεπτών και φωτογραφήθηκαν με τους υπεύθυνους του μουσείου.

Στη συνέχεια, κεράστηκαν εδέσματα από το Γυναικείο Σύλλογο του Σοχού, παρακολούθησαν παραδοσιακούς χορούς, χόρεψαν τραγούδησαν με τα χορευτικά συγκροτήματα και απόλαυσαν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Τέλος, η εκδήλωση κορυφώθηκε με το πλούσιο γεύμα που παρείχε η Αντιπεριφέρεια.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον Αντιπεριφερειάρχη κο Χάρη Αηδονόπουλο, στην κυρία Δήμητρα Δραγούτη υπεύθυνη της όλης διοργάνωσης, τους συντελεστές, τον Αντιδήμαρχο του Σοχού και σε όλο τον κόσμο για τη ζεστασιά και τη φιλοξενία που μας πρόσφεραν.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

banner-article

Ροη ειδήσεων