Τοπικά

Επιστολή Καλαϊτζίδη σχετικά με τη φύλαξη των Νοσοκομείων της Ημαθίας

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας:

Επιστολή προς τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ κ. Γιώργο Κίρκο έστειλε την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, ζητώντας του να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διαφυλαχθεί η ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών των Νοσοκομειακών Ιδρυμάτων της Περιφερειακής Ενότητας και του Κέντρου Υγείας της Αλεξάνδρειας, τα οποία παραμένουν χωρίς φύλαξη.

Ο κ. αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από τον κ. Κίρκο μέχρις ότου καταστεί δυνατή η προκήρυξη διαγωνισμού φύλαξης των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας , να υπάρξει μέριμνα εκ μέρους της κυβέρνησης, ώστε να υπάρξει αστυνόμευση τους από την ΕΛ.ΑΣ, αφού η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και τα επεισόδια επιθέσεων σε γιατρούς και προσωπικό, καθώς και οι μικροκλοπές, γίνονται σε καθημερινή βάση.

Η επιστολή του κ. Καλαϊτζίδη έχει ως εξής:

Προς τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ

Κύριε διοικητά,

Με αφορμή το άτυχο περιστατικό βιαιοπραγίας από ασθενή, εναντίον του ειδικευόμενου γιατρού του Νοσοκομείου Βέροιας , καθώς και του βοηθού νοσηλευτή του, κατά την διάρκεια της εφημερίας τους στα εξωτερικά ιατρεία, την περασμένη βδομάδα, σας εφιστούμε την προσοχή στα εξής:

Απαιτείται εκ μέρους σας η ΑΜΕΣΗ προκήρυξη διαγωνισμού φύλαξης του Νοσοκομείου Βέροιας, καθώς και του Νοσοκομείου Νάουσας, από εταιρείες ιδιωτικής ασφάλειας.

Μέχρι αυτό καταστεί εφικτό πρέπει να απευθυνθείτε αρμοδίως ώστε να υπάρχει φύλαξη των Νοσοκομειακών μας Ιδρυμάτων, όπως και του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας, από την Ελληνική Αστυνομία, καθ΄ όλο το εικοσιτετράωρο.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αφού τα επεισόδια επιθέσεων σε γιατρούς και προσωπικό, καθώς και οι μικροκλοπές, είναι καθημερινά φαινόμενα.
Περιμένω τις ενέργειες σας.

Με εκτίμηση

Κώστας Καλαϊτζίδης
Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας