Βέροια Ρεπορτάζ

Η σημασία του Μητρικού Θηλασμού – Μια απόλυτα πετυχημένη εκδήλωση από το Μαιευτικό Τμήμα της Μ.Υ του ΠΕΔΥ Βέροιας

Δήμητρα Σμυρνή

Στη διασταύρωση των δρόμων Ιπποκράτους και Προφήτου Ηλία, το Μαιευτικό Τμήμα της Μ.Υ του ΠΕΔΥ Βέροιας, σε συνεργασία με το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, διοργάνωσαν σήμερα, 7/11/’15, μια απόλυτα πετυχημένη υπαίθρια εκδήλωση για το μητρικό θηλασμό, κατορθώνοντας να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν μέσα σ’ένα κλίμα γιορτής και αισιοδοξίας, κάτι σπάνιο στις μέρες μας.

Το Μαιευτικό Τμήμα αποτελούμενο από τις: Καρανικολοπούλου Διαμάντω, Προισταμένη Μαία, Δάτσιου Κωνσταντίνα, Καλλιούπη Αναστασία και Καρασαχινίδου Δήμητρα, μαίες, διαμόρφωσε ελκυστικά το χώρο και για τους μεγάλους και για τους μικρούς με αποτέλεσμα να προσελκύσουν ένα μεγάλο πλήθος περαστικών.

Η μαία Καρασαχινίδου Δήμητρα, τονίζοντας τη σημασία του μητρικού θηλασμού ως πανάρχαιου δρόμου της φύσης, κατέληξε λέγοντας πως στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΠΕΔΥ Βέροιας γίνεται ενημέρωση και των δυο γονέων πριν από τον τοκετό για τη σημασία του φυσικού τοκετού και του θηλασμού, που αποτελούν κυρίαρχους στόχους του Τμήματος.

faretra-info-smyrni-mitrikou-thilasmou-maieftiko-pedi-veroias 3

Αναλυτικά η Προϊσταμένη Μαία του Τμήματος, Διαμάντω Καρανικολοπούλου μάς ενημέρωσε:
“Με αφορμή τον εορτασμό της 23ης επετείου της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 1-7 Νοεμβρίου 2015 το ΠΕΔΥ Μ.Υ Βέροιας διοργανώνει αυτή την υπαίθρια εκδήλωση-γιορτή.

Σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε τον πληθυσμό για τα οφέλη του Μητρικού Θηλασμού αλλά και με αφορμή το φετινό σύνθημα “Θηλασμός και εργασία: Ας το κάνουμε να πετύχει!” να τονίσουμε ότι κάθε γυναίκα μπορεί να θηλάσει όπου κι αν βρίσκεται.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού διασαφηνίζει την υποχρέωση της πολιτείας να ενημερώνει με τον εγκυρότερο τρόπο όλες τις κοινωνικές ομάδες για τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού και να εξασφαλίζει στις μητέρες κατάλληλη περίθαλψη πριν και μετά το θηλασμό.

Στην πόλη της Βέροιας όλες οι μέλλουσες μανούλες αλλά και οι θηλάζουσες έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται για αυτά τα ζητήματα. Υπενθυμίζουμε ότι στο ΠΕΔΥ Μ.Υ Βέροιας λειτουργεί εδώ και 1 χρόνο το Τμήμα Προετοιμασίας Γονεϊκότητας και το Τμήμα Θηλασμού, όπου επαγγελματίες μαίες προσφέρουν εντελώς δωρεάν τις υπηρεσίες τους.

Πραγματοποιούνται 5 συνεδρίες σε μέλλουσες μανούλες για θέματα εγκυμοσύνης, διατροφής, τοκετού, θηλασμού, λοχείας και περιποίησης νεογνού. Επίσης πραγματοποιούνται δωρεάν επισκέψεις κατ’ οίκον σε λεχωίδες με σκοπό την παροχή συμβουλών σε θέματα θηλασμού και περιποίησης του νεογνού.

Το μαιευτικό προσωπικό του ΠΕΔΥ Μ.Υ Βέροιας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμο Βέροιας και το ΚΑΠΑ για την άψογη συνεργασία καθώς και όσους (συναδέλφους και μη) εντελώς εθελοντικά βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης”

Για την προσφορά του ΠΕΔΥ στον τομέα των εμβολίων ενημέρωσε η Υπεύθυνη Επισκέπτρια Υγείας Λαμπρινή Χουλιάρα, η οποία είπε πως μπορεί να επισκεφτεί το Τμήμα Εμβολίων ο οποιοσδήποτε θελήσει, προκειμένου να γίνουν εμβόλια σε παιδάκια , εφήβους και μεγάλους. “Διαπιστώνουμε τις εκκρεμότητες που έχουν στον τομέα των εμβολίων και κάνουμε μαντού αλλά και αντιγριπικά. Καλύπτουμε την προληπτική πρωτοβάθμια φροντίδα.”

faretra-info-smyrni-mitrikou-thilasmou-maieftiko-pedi-veroias 2

Παρόντες στη εκδήλωση η ιατρός ακτινοδιαγνωστικής του ΠΕΔΥ Βέροιας Βασιλική, Καραδήμου, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, Θεόφιλος Κορωνάς και η προϊσταμένη του ΚΑΠΑ, Άρτεμις Λευκοπούλου – Τσαρτσή.

Πλήθος κόσμου, όχι μόνο περαστικοί, αλλά κυρίως άνθρωποι που ήρθαν για να ενημερωθούν στάθηκαν για ώρα στο χώρο που διαμορφώθηκε κατάλληλα, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, που είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το θηλασμό ζωγραφίζοντας.

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα γιορταστική, όπου κυριαρχούσαν εγκυμονούσες, μητέρες με τα μωρά τους στα καρότσια, αλλά και πατεράδες, που έδειχναν με την παρουσία τους πως άλλαξαν οι εποχές, ολοκληρώθηκε μια πρωτότυπη και ιδιαίτερα ωφέλιμη, κυρίως για τους νέους γονείς, εκδήλωση.

Φωτογραφίες: faretra.info

faretra-info-smyrni-mitrikou-thilasmou-maieftiko-pedi-veroias 6faretra-info-smyrni-mitrikou-thilasmou-maieftiko-pedi-veroias 4faretra-info-smyrni-mitrikou-thilasmou-maieftiko-pedi-veroias 5faretra-info-smyrni-mitrikou-thilasmou-maieftiko-pedi-veroias 7faretra-info-smyrni-mitrikou-thilasmou-maieftiko-pedi-veroias 8faretra-info-smyrni-mitrikou-thilasmou-maieftiko-pedi-veroias 9faretra-info-smyrni-mitrikou-thilasmou-maieftiko-pedi-veroias 10faretra-info-smyrni-mitrikou-thilasmou-maieftiko-pedi-veroias 11faretra-info-smyrni-mitrikou-thilasmou-maieftiko-pedi-veroias 12faretra-info-smyrni-mitrikou-thilasmou-maieftiko-pedi-veroias 13faretra-info-smyrni-mitrikou-thilasmou-maieftiko-pedi-veroias 14faretra-info-smyrni-mitrikou-thilasmou-maieftiko-pedi-veroias 15faretra-info-smyrni-mitrikou-thilasmou-maieftiko-pedi-veroias 16faretra-info-smyrni-mitrikou-thilasmou-maieftiko-pedi-veroias 17

banner-article

Ροη ειδήσεων