Βέροια Πολιτισμός

Έκλεισε η αυλαία για το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της Βέροιας

Δήμητρα Σμυρνή

Τελευταία μέρα σήμερα, 22/4/’17, για το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας, με συμμετοχές από την Ελλάδα και άλλες χώρες.

Το Φεστιβάλ έκλεισε με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα, που συνόδεψε τους τρεις φιναλίστ σε έργα για κιθάρα και ορχήστρα των J. Rodrigo, H. Villa-Lobos και M. Castelnuovo-Tedesco και με τις βραβεύσεις που ακολούθησαν.

Εξαιρετικοί και οι δύο φιναλίστ, ο Χριστόδουλος Μπενετάτος και η Αντιγόνη Μπαξέ – που πήραν το τρίτο και δεύτερο βραβείο αντίστοιχα-  με εντυπωσιακό πραγματικά τον Γιαπωνέζο Hiroshe Kogure, που ξεχώρισε με την άψογη τεχνική του αλλά και τη σκηνική του παρουσία, παίρνοντας καταχειροκροτούμενος το πρώτο βραβείο.

Οι κριτικές επιτροπές των δύο διαγωνισμών, Νέων Κιθαριστών και Κονσέρτου για Κιθάρα, αποτελούμενες από διεθνούς φήμης ξένους κιθαρίστες, και από τους δικούς μας Πέτρο Ρίστα, Λάμπρο Μπέκιο και Βασίλη Βαλαβάνη, απένειμε τα βραβεία στους κιθαριστές που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Κονσέρτου για κιθάρα αλλά και στο Διαγωνισμό  Νέων κιθαριστών.

Νικήτές στο δεύτερο διαγωνισμό ήταν:

1ο Βραβείο Bianka Szalary
2ο Κωνσταντίνος Μανωλκίδης
3ο βραβείο Γιώργος Αναγνωστόπουλος

Παράλληλα, επιτροπή από μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας απένειμε διακρίσεις στο Διαγωνισμό Νέων Κιθαριστών, καταθέτοντας έτσι τη δική της νεανική οπτική.

Τη βραδιά έκλεισε η Πολωνέζα Bianka Szalary με κομμάτι που επέλεξε.

Φωτογραφίες: faretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων