OinArt 2025 – Εικαστικά Εργαστήρια στους αμπελώνες της Νάουσας / Κυριακή 19 Οκτωβρίου
Ο Σύλλογος για την Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών πραγματοποιεί τη δράση “OinArt – Εικαστικά Εργαστήρια στους αμπελώνες”. Τα βιωματικά εικαστικά εργαστήρια στόχο έχουν να εγείρουν την δημιουργικότητα επισκεπτών και κατοίκων της πόλης στα πλαίσια δημιουργικού τουρισμού.
Οι συμμετέχοντες με την καθοδήγηση των εισηγητών θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να εκθέσουν ένα πρωτόλειο έργο τους.
Με οδηγό τις αποχρώσεις του φθινοπωρινού αμπελώνα και τις εναλλαγές του φωτός, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη διαδικασία της δημιουργίας και να ανακαλύψουν τρόπους αποτύπωσης της ατμόσφαιρας και της χρωματικής αρμονίας του τοπίου πάνω στον καμβά.
Εισηγητής: Αλέξανδρος Τσάκωνας

Εισηγήτρια: Καλλιόπη Λαφάρα
Στη συνέχεια, μέσα από ένα διαδραστικό φωτογραφικό παιχνίδι στους χώρους του οινοποιείου, θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη όσα διδάχθηκαν, αποτυπώνοντας στιγμές και λεπτομέρειες του τοπίου.
Η εμπειρία θα ολοκληρωθεί με την εκτύπωση μιας επιλεγμένης φωτογραφίας, ως αναμνηστικό αυτής της δημιουργικής διαδρομής.
Εισηγητής: Χρήστος Μητσιάνης
– Εργαστήριο Κατασκευής Μαριονέτας
Εισηγήτρια: Σοφία Κρυσταλλούδη
– Εργαστήριο Ξυλογλυπτικής
Μέσα από καθοδήγηση και πρακτική εμπειρία, θα εξερευνήσουν βασικές τεχνικές επεξεργασίας του ξύλου και θα κρατήσουν το δημιούργημά τους ως αναμνηστικό της συμμετοχής τους.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά άνω των 12 ετών.
Εισηγητής: Γιώργος Αβραμίδης
Η είσοδος στα εργαστήρια είναι ελεύθερη με τήρηση σειράς προτεραιότητας.
Παρακαλούμε για την έγκαιρη προσέλευση σας ώστε να υλοποιηθούν τα εργαστήρια με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο.
Διοργάνωση: Σύλλογος για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών Νάουσας
Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.









