Αλεξάνδρεια Βιβλίο Εκδηλώσεις

Παρουσίαση βιβλίου: Κώστας Μπαρμπάτσης «Λυκοχαβιά», εκδόσεις Κέδρος / Αλεξάνδρεια, Κυριακή 13 Οκτωβρίου

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Λέσχης Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας  σάς προσκαλεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 στις 11.00 πμ  στη Λέσχη μας (Σοφοκλή Βενιζέλου 9) σε μια εκδήλωση -γνωριμία με το συγγραφέα Κώστα Μπαρμπάτση και το βιβλίο του «Λυκοχαβιά».

 Ο Κώστας Μπαρμπάτσης ξάφνιασε ευχάριστα τους ομοτέχνους του, τους κριτικούς  αλλά και το αναγνωστικό κοινό, όταν κυκλοφόρησε το 2022 από τις εκδόσεις Κέδρος  το πρώτο του βιβλίο με τον πρωτότυπο τίτλο «Λυκοχαβιά». Κανένας δεν  μπορούσε να πιστέψει ότι επρόκειτο για έναν νεοεμφανιζόμενο συγγραφέα. Λιτότητα, αίσθηση του μέτρου, γνήσια συγκίνηση, ολοκληρωμένοι χαρακτήρες,  αυθεντική και ανεπιτήδευτη  γλώσσα είναι μόνο μερικές από τις αρετές του έργου, που τις συναντάμε μόνο σε ώριμους και καταξιωμένους συγγραφείς.

 Έξι ιστορίες για την απώλεια. Την απώλεια των συναισθημάτων, της λογικής, της ίδιας της ζωής. Κυρίαρχο σκηνικό η Αιτωλοακαρνανία και η Ήπειρος κατά τη διάρκεια του πολέμου, της Κατοχής, του Εμφυλίου, της μετανάστευσης. Άνθρωποι εύθραυστοι που, αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν τη σκληρότητα που τους περιβάλλει, βλέπουν ως μόνη διέξοδο τη «φυγή». (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο Κώστας Μπαρμπάτσης γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Εδώ και πολλά χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Εφαρμοσμένη Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος με ειδίκευση στην εκπαιδευτική τεχνολογία και στα πολυμεσικά τρισδιάστατα εικονικά περιβάλλοντα και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του προγράμματος «Δημιουργική γραφή» της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχει διδάξει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ από το 2004 διδάσκει Πληροφορική στο δημόσιο σχολείο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν

Ευαγγελία Πολυμένου: Φιλόλογος

Και ο ίδιος ο συγγραφέας

banner-article

Ροη ειδήσεων