Νάουσα Πολιτισμός

Η νέα ιστοσελίδα του Λυκείου Ελληνίδων Νάουσας

Το Λύκειον των Ελληνίδων – Παράρτημα Ναούσης, με συνεχή παρουσία 58 χρόνων, είναι – εκτός των άλλων – ένα γυναικείο πολιτιστικό σωματείο με πολύχρονη προσφορά στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, που προσπαθεί με σεβασμό και επίγνωση να διαφυλάξει τους θησαυρούς της λαϊκής μας κληρονομιάς και να κρατήσει στέρεους τους δεσμούς με την εθνική μας παράδοση.

Τα τελευταία χρόνια έχει ως στόχο την αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων και τη χρήση αναδυόμενων τεχνολογιών για την προστασία, ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής παρακαταθήκης της Νάουσας.  Σε αυτόν τον στόχο συνέβαλε σημαντικά η χρηματοδότηση ύψους 566.326 ευρώ που έλαβε στο πλαίσιο του έργου «Καινοτόμες δράσεις ψηφιακής προβολής και εξωστρέφειας του Λυκείου των Ελληνίδων – παράρτημα Ναούσης (ΛΕΝ)» από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και από εθνικούς πόρους μέσω του Πρoγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ως εκ τούτου, από εδώ και στο εξής, στην νέα μας ιστοσελίδα http://www.len.gr θα έχετε άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με το Λύκειον των Ελληνίδων – Παράρτημα Ναούσης.

Μέσω της σύγχρονης διαδικτυακής πύλης, θα μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά (Virtual tour) τόσο στο Σπίτι του Λυκείου των Ελληνίδων όσο και στο Λαογραφικό Μουσείο Νάουσας όπου φιλοξενείται το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής αυθεντικών φορεσιών και αντικειμένων του ΛΕΝ, να ανακαλύψετε τους θησαυρούς της συλλογής του ΛΕΝ στο ψηφιακό αποθετήριο, στον διαδραστικό χάρτη, στην εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για κινητές συσκευές (Augmented reality) και να περιεργαστείτε 40 τρισδιάστατα ψηφιακά μοντέλα αντικειμένων.  Θα μπορείτε να κάνετε ένα ιστορικό ταξίδι στη Νάουσα μέσω του ψηφιακού χρονολογίου, να παρακολουθήσετε ένα video animation για τον Χαλασμό καθώς επίσης και videos σχετικά με την παραδοσιακή ενδυμασία και μαγειρική της περιοχής και ηχητικά ντοκουμέντα για την τοπική ιστορία, τις παραδόσεις, την παραδοσιακή μουσική και τα τραγούδια της Νάουσας. Δεν λείπουν και οι συνταγές της τοπικής γαστρονομίας. Τέλος, θα μπορείτε να ενημερωθείτε γύρω από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, ενδυμασία και μουσική παίζοντας 5 ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια. Οι σελίδες μας εμπλουτίζονται με φωτογραφίες και βίντεο από την πολύχρονη παρουσία του ΛΕΝ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΛΕΝ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας