Άρθρα Συν & Πλην Σχόλια

Περί “μπέμπας”, ηλικιακού ρατσισμού και άλλων τινών…

Εδώ ο κόσμος καίγεται και η τηλεόρασή μας ασχολείται τόσο με την επιφάνεια, που στοχευμένα αποπροσανατολίζει, ώστε κάποτε η απογοήτευση μετατρέπεται σε οργή.

Βέβαια, πρωινή η εκπομπή και γνωστό το περιεχόμενο και η γενικότερη θεματολογία τέτοιων εκπομπών, αλλά αν κατά λάθος υποπέσει στην αντίληψή σου, (περιμένοντας σε αίθουσα αναμονής ιατρείου για παράδειγμα, όπως και συνέβη), δεν μπορείς να μην το σχολιάσεις.

Το σημερινό θέμα του πρωινάδικου άγγιζε τον ηλικιακό ρατσισμό. Είχαμε γενικά το ρατσισμό, τον σεξισμό, διάφορους άλλους -ισμούς κι αυτήν τη φορά  οι αντιπαραθέσεις των συμμετεχόντων  έδιναν κι έπαιρναν επί του συγκεκριμένου θέματος.

Τι συνέβη; Ο γνωστός δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος αποκάλεσε την 70χρονη Έλλη Στάη, με θαυμασμό και αθώα παιγνιώδη διάθεση, όπως είπε, (για την πραγματικά εντυπωσιακή ομορφιά της στην ηλικία της), μπέμπα! Κι από κει ξεκίνησε το κακό! Της είπε και το ότι ο χρόνος δεν περνά από πάνω της κι αυτό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο… λαϊκό δικαστήριο της τηλεόρασης!

Το παράξενο είναι ότι η Έλλη Στάη δεν αντέδρασε, αλλά αντέδρασαν άλλες αντ’ αυτής! Κατηγορούμενος ο Βερύκιος περί ηλικιακού ρατσισμού, γιατί λένε πως κι αν πραγματικά εννοούσε τον έπαινο, έθιγε όλες τις άλλες 70χρονες, που δεν μπορούν να είναι σαν την Έλλη Στάη. Και τον ακούσαμε να… απολογείται.

Και πραγματικά δεν μας νοιάζει αν άλλες στα 70 τους είναι ωραιότερες και άλλες όχι. Αλλά μας νοιάζει το πού οδηγείται γενικά η Ελληνίδα που βλέπει ανάλογες εκπομπές το πρωί, (κυρίως γυναίκες που δεν εργάζονται), και πόσο η ομορφιά στα 70 ή στα 20 ή στα 30 ή στα 40 αποτελεί το σημαντικότερο σημείο αναφοράς για μια γυναίκα και τελευταία και για τους άντρες!

Τι μας ταΐζουν, γιατί μας το ταΐζουν;

Η Μέση Ανατολή φλέγεται, ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και οι δυο εστίες πολέμου εγκυμονούν  κινδύνους για όλους μας, που ούτε καν μπορούμε να  φανταστούμε. Στη χώρα η ακρίβεια δυναμώνει και πλήττει τη συντριπτική πλειοψηφία. Ο μεροκαματιάρης ασφυκτιά όσο ποτέ, (όταν έχει μεροκάματο), γιατί δε βγάζει ούτε το μισό μήνα.  Τα δωδεκάχρονά μας, (και κορίτσια!)  τρέφονται με τη βία και την εκδηλώνουν καθημερινά, κι εμείς ασχολούμαστε με τις “μπέμπες” και τους κάθε είδους -ισμούς!

Όταν κάποτε καταλάβουμε πού μας πάνε, (γιατί ο Πολιτισμός και η Παιδεία είναι απόλυτα συνυφασμένα, και υποτίθεται πως η τηλεόραση υπηρετεί τον Πολιτισμό), θα είναι ίσως πολύ αργά…

…….

banner-article

Ροη ειδήσεων