Γυναίκα

Οι αντεστραμμένες ανταύγειες είναι η μεγάλη τάση της σεζόν που αφαιρεί χρόνια από το πρόσωπo

 

Οι ανταύγειες που φωτίζουν μαλλιά και μιμούνται το εφέ που χαρίζει ο ήλιος είναι οι πιο δημοφιλείς που κάνουν θραύση αυτό το διάστημα. Το αποτέλεσμα αυτό χαρίζει με απίστευτη ακρίβεια η τεχνική inverted highlights (ανάποδες ανταύγειες).

Δεν έχει καμία σχέση με τις παραδοσιακές ανταύγειες καθώς φωτίζουν την κορυφή του κεφαλιού. Ουσιαστικά πρόκειται για το αντίστροφο του μπαλαγιάζ. Δηλαδή, το προτείνουν στο σκουρόχρωμο των μαλλιών από τη μέση προς τις άκρες ώστε να έχουν περισσότερο φως, οι ρίζες να είναι καθαρές και τα γκρίζα μαλλιά να είναι κρυφά.

Αντί να φωτίζουν τα άκρα, οι αντίστροφες ανταύγειες προσθέτουν πρόσθετο βάθος και διάσταση Αυτό δημιουργεί μια εξαιρετική πλέξη μεταξύ πιο ανοιχτόχρωμων και πιο σκούρων τόνων που παρέχουν μεγαλύτερη λάμψη και φως στο πρόσωπο.

Στην τεχνική inverted highlights εφαρμόζεται ένα πιο σκούρο χρώμα στις άκρες και στη μέση των μαλλιών, ενώ οι ρίζες αφήνονται σε ανοιχτό ή φυσικό τόνο. Είναι ο τέλειος τρόπος για να κρύψετε τα γκρίζα μαλλιά σε γυναίκες άνω των 50 ετών, καθώς το γκρι χρώμα συνδυάζεται εύκολα με τον ανοιχτό τόνο που έχει λευκανθεί.

Η Ναόμι Γουότς και η Τζένιφερ Άνιστον είναι μερικές από τις celebrities που έχουν επιλέξει αυτού του είδους τις ανταύγειες προκειμένου να δώσουν μια πολύ φυσική αλλά και ανανεωμένη εμφάνιση.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις ανάποδες ανταύγειες

 

  • Λειτουργούν καλά σε όλους τους τύπους μαλλιών, είτε ίσια, σγουρά ή κυματιστά. Αυτή η τεχνική, που προσθέτει βάθος και διάσταση στα μαλλιά, ωφελεί ιδιαίτερα τα λεπτά ή ίσια μαλλιά.
  • Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές ανταύγειες που απαιτούν συχνά ανανέωση, η νέα τεχνική διαρκεί περισσότερο αφού αναμειγνύονται καλύτερα με τη φυσική ανάπτυξη των μαλλιών.
  • Αυτές οι ανταύγειες συνδυάζονται πολύ καλά με άλλες τεχνικές, όπως όμπρε ή σομπρέ.

Η ανάποδες ανταύγειες μπορούν να καμουφλάρουν τα γκρίζα μαλλιά χωρίς να χρειάζεται να βάφετε συνεχώς. Προσθέτοντας πιο σκούρους τόνους στα μαλλιά, δημιουργείται μια αντίθεση με τα γκρίζα μαλλιά. Αυτή η αντίθεση κάνει τα γκρίζα μαλλιά λιγότερο ορατά, καθώς συνδυάζονται με σκούρους τόνους.

Το κλειδί είναι ότι αυτοί οι σκούροι τόνοι βοηθούν τα γκρίζα μαλλιά να αναμειγνύονται πιο φυσικά με τα υπόλοιπα. Αυτή η τεχνική απαιτεί λιγότερη συντήρηση και επιτρέπει στα μαλλιά να μεγαλώνουν χωρίς να είναι τόσο εμφανείς οι γκρίζες ρίζες.

bovary

………………….

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας