Βίντεο Γενικά Ελλάδα Ταξίδια

Ταξιδεύοντας / Χάλκη: Η μικρή αριστοκράτισσα των Δωδεκανήσων – video

Κι ένα από αυτά τα μέρη είναι σίγουρα η Χάλκη, η οποία μπορεί να πέφτει πολύ μακριά, όμως, σίγουρα αξίζει τον κόπο το ταξίδι. Εξάλλου, το μικροσκοπικό νησί των Δωδεκανήσων, είναι πανέμορφο και ο ιδανικός προορισμός για ξέγνοιαστες διακοπές, χαλαρές βουτιές και ήρεμες βόλτες που θα σου θυμίσουν καλοκαίρια περασμένων δεκαετιών και άλλων εποχών, σε μια ατμόσφαιρα εξαιρετικά οικεία.

Τι εννοούμε με αυτό; Η Χάλκη είναι τόσο μικρή που έχει μόλις έναν οικισμό, το Νημποριό και αν μείνετε λίγες ημέρες παραπάνω, δεν γίνεται να μην γνωρίσετε προσωπικά τους φιλόξενους κατοίκους, τους οποίους θα συναντάτε καθημερινά.

Εξάλλου, εδώ βρίσκονται και όλα τα μαγαζιά του νησιού, καθώς και τα καταλύματα. Και στο πολύχρωμο Νημποριό θα κάνετε και τις απολαυστικές βόλτες σας στα ολάνθιστα σοκάκια του. 

Σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιόμετρα από το λιμάνι βρίσκεται το Χωριό, η παλιά πρωτεύουσα του νησιού. Στο Κάστρο των Ιπποτών σώζεται μόνο ο ναός του Αγίου Νικολάου, με τοιχογραφίες του 15ου και του 17ου αιώνα. Μακριά από όλα, όπως λέει και το όνομά της, βρίσκεται η μονή Αγίου Ιωάννη Αλάργα.

 Κι εννοείται πως στη Χάλκη θα σας ενθουσιάσουν και οι παραλίες της με τα πεντακάθαρα νερά. Αμμώδης είναι ο Πόνταμος, στα νότια του νησιού, που είναι κι εύκολα προσβάσιμος με τα πόδια.

 Βραχώδη είναι τα Φτενάγια ενώ δημοφιλείς είναι, επίσης, τα Κάνια, οι Γυαλοί ή Γιάλι με τα λευκά βότσαλα αλλά και η Αρέτα, για την οποία θα χρειαστείτε καΐκι.

newsbeast

……………….

…..

banner-article

Ροη ειδήσεων