Εργασιακά Τοπικά

ΣΕΠΕ Ημαθίας: Για την εκδίκαση προσφυγής ομάδας Νηπιαγωγών και ΣΕΠΕ της χώρα στο Σ.τ.Ε. για την εξίσωση του ωραρίου τους με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Πέμπτη 13/6 στις 9:00 π.μ. εκδικάζεται η προσφυγή ομάδας Νηπιαγωγών και ΣΕΠΕ απ’ όλη τη χώρα στο Σ.τ.Ε. για την εξίσωση του ωραρίου τους (και των συναδέλφων που υπηρετούν στα ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία), με αυτό των υπόλοιπων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τα χρόνια υπηρεσίας τους και επιπλέον μείωση του διδακτικού ωραρίου των Προϊσταμένων.

Η μείωση του ωραρίου, που θεσμοθετήθηκε μόνο για τα 4θέσια και άνω Νηπιαγωγεία, αφορά ελάχιστο αριθμό συναδέλφων, ενώ δε δικαιούνται περισσότερη μείωση ωραρίου οι Προϊσταμένες των 4θέσιων και άνω, καθιστώντας προβληματική την παράλληλη άσκηση διοικητικού και παιδαγωγικού έργου. Τα τελευταία δε, χρόνια, είχαμε σταδιακή αύξηση του ωραρίου τους, ενώ δεν έχουν κενά/διαλείμματα, σπάνια έχουν Παράλληλη Στήριξη, είναι από τους πιο σκληρά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς και καταστρατηγείται ακόμα και το εργασιακό τους ωράριο, σε έναν γενικευμένο θεσμό Προσχολικής Αγωγής – και σωστά – χωρίς όμως τους όρους και τις προϋποθέσεις σωστής υλοποίησής της (να μην αναφερθούμε και στο κτηριακό/στεγαστικό πρόβλημα).

ΣΕΠΕ της Αττικής που πρωτοστάτησαν με ποικίλες δράσεις στην ανάδειξη του ζητήματος (ανακοινώσεις, συλλογές υπογραφών, παραστάσεις διαμαρτυρίας) καλούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, έξω από τον χώρο εκδίκασης της υπόθεσης, κηρύσσοντας ταυτόχρονα 4ωρες Στάσεις Εργασίας, για να διευκολύνουν τη συμμετοχή των συναδέλφων.

Ως ΣΕΠΕ Ημαθίας στηρίζουμε τις δράσεις των συναδέλφων, κινηματικές και νομικές, και καλούμε το ΥΠΑΙΘΑ και την κυβέρνηση να άρουν την αδικία σε βάρος τους άμεσα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                          ΚΟΚΟΖΙΔΟΥ ΑΝΝΑ

banner-article

Ροη ειδήσεων