Βέροια Θέματα Παιδείας

5ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας: Πρώτη θέση σε διεθνή μαθητικό διαγωνισμό | video

“Το σχολείο μας είχε την χαρά να συμμετέχει στον 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Pierre de Coubertin» με τίτλο «ΘΕΛΩ ΕΛΠΙΖΩ ΜΠΟΡΩ- ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ» για το σχολικό έτος 2023-2024.

Συγκεκριμένα το Ε2 τμήμα της πέμπτης τάξης του σχολείου μας συμμετείχε στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, στις κατηγορίες «Δημιουργία Παιχνιδιού» με δύο επιτραπέζια παιχνίδια και «Δημιουργία Τραγουδιού» με την σύνθεση και ερμηνεία ενός τραγουδιού. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός της δράσης αυτής είναι η καθηγήτρια φυσικής αγωγής του σχολείου μας κ.Ειρήνη Μουταφίδου.
Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως το τραγούδι με στίχους που έγραψαν και ερμήνευσαν οι μαθήτριες Αικατερίνη Κασαμπαλή, Φωτεινή Κουτόβα, Χριστίνα Μαυροπούλου, Παναγιώτα Μιχαλοπούλου, Γεωργία Παπαευθυμίου και Ευθυμία-Μαρία Τουλκερίδου του Ε2 τμήματος σε συνεργασία με την γυμνάστρια του σχολείου μας Ειρήνη Μουταφίδου, η οποία επίσης συνέθεσε την μουσική του αλλά και συνόδευσε με την κιθάρα της τα παιδιά, κέρδισε την ΠΡΩΤΗ θέση στον Διαγωνισμό.
Η ηχογράφηση του τραγουδιού έγινε στο στούντιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας με τη βοήθεια του ηχολήπτη Ευγένιου Βαρακλή.
Είμαστε υπερήφανοι τόσο για τα παιδιά μας όσο και για την εκπαιδευτικό μας Ειρήνη Μουταφίδου, η οποία έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να συμμετέχουν σε έναν τόσο σπουδαίο διαγωνισμό.
Η απονομή των βραβείων θα γίνει στις 12 Ιουνίου 2024 στην Αθήνα.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και από τα δύο επιτραπέζια παιχνίδια που δημιούργησαν τα παιδιά και φυσικά το βίντεο από το τραγούδι των μαθητριών μας που μας έφερε στην πρώτη θέση της κατηγορίας αυτής.”
Με εκτίμηση 
Ο Διευθυντής του σχολείου 
Στέφανος Στέφανος Τσέλιος 
Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 
Σοφία Καλτσίδου 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας