Βέροια Πολιτισμός Τοπικά

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην εκδήλωση της Μητρόπολης το Σάββατο 23 Μαρτίου

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας συμμετείχε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 στην εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως μας η οποία τίμησε την εθνική και συγχρόνως θρησκευτική γιορτή της 25ης Μαρτίου που έγινε στο Χώρο Τεχνών .

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση του νέου βιβλίου το Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.Παντελεήμονα με τίτλο «Αγώνες για την Μακεδονία», που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, και αφορά τη Μακεδονία και τους αγώνες της καθώς επίσης έγινε αναφορά στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας παρουσίασε 5 χορούς από την περιοχή του Ρουμλουκιου: Πατινάδα Έχασα μαντίλι, Καραγιάννενα, του Σεφερλί, της Μαρίας, Συρτό. Υπεύθυνη χοροδιδάσκαλος της εκδήλωσης ήταν η κ. Ζωή Βεσυροπούλου. Τις χορεύτριες συνόδευσε η ορχήστρα του Βαγγέλη Ψαθά.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τραγούδια από τη χορωδία του 8ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, με την Ελένη Αναγνώστου να διευθύνει τους μικρούς μαθητές.
Το Δ Σ 

Βέροια: «Αγώνες για την Ελλάδα και τη Μακεδονία μας» / Εξαιρετικά πετυχημένη η εκδήλωση της Μητρόπολης με αφορμή την 25η Μαρτίου

 

banner-article

Ροη ειδήσεων