Ελλάδα

Τέμπη: Ποινική δίωξη σε δύο στελέχη της Hellenic Train

 Πλημμεληματικού χαρακτήρα δίωξη ασκήθηκε σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της «Hellenic Train Α.Ε.» από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, και αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του εφέτη ανακριτή το μεσημέρι της Πέμπτης, 22 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, η δίωξη αφορά στον διευθύνοντα σύμβουλο και σε διευθυντή διεύθυνσης της Α.Ε., οι οποίοι κατηγορούνται για αξιόποινες πράξεις που τελέστηκαν δια παραλείψεως και ειδικότερα για τα πλημμελήματα, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή και της απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Οι δύο κατηγορούμενοι αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν, σύμφωνα με το larissanet.gr. Συνολικά, πλέον οι διωκόμενοι ανέρχονται στους 32, συμπεριλαμβανομένων των 15 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κατέθεσε πρόσφατα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το δυστύχημα στα Τέμπη, με την Επιτροπή να αποφασίζει να τον παραπέμψει στις εισαγγελικές αρχές για ψευδορκία.

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο