Ελλάδα Κοινωνία

Συγκλονίζει ο φοιτητής στην εξεταστική για τα Τέμπη / «Καιγόμουν από τις λαμαρίνες, βγήκα να ανασάνω και μπήκα να βοηθήσω»

Καιγόμουν από τις λαμαρίνες. Βγήκα από το τρένο για να ανασάνω και μπήκα να βοηθήσω» είπε φοιτητής του Εμπορικού Ναυτικού που επέζησε από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή για «τη Διερεύνηση του Εγκλήματος των Τεμπών και Όλων των Πτυχών που Σχετίζονται με αυτό», η οποία συνεδριάζει για μια ακόμη ημέρα.

Μεταξύ άλλων, όπως ανέφερε η ΕΡΤ, περιέγραψε για τη μοιραία βραδιά, μέσα στο τρένο:

«Μιλούσα στο κινητό για να έρθουν να με πάρουν. Μόλις είχα γυρίσει από το κυλικείο και είχα καθίσει, μετά έγινε η πρόσκρουση. Έκλεισαν όλα τα φώτα, το μόνο φως που υπήρχε ήταν απο τους σπινθήρες και τις φωτιές. Κάποιοι χρησιμοποιούσαν τον φακό των κινητών τους για να έχουν φως. Συνειδητοποιήσαμε πώς ήμασταν αναποδογυρισμένοι.

(…) Φως στο χώρο, υπήρχε μόνο από τη φωτία. Κατά τις πρώτες μου κινήσεις, έσπευσα να δω σε τι κατάσταση βρίσκομαι – δεν λιποθύμησα, είχα τις αισθήσεις μου. Είδα πώς μπορώ να επιβιώσω και μετά να βοηθήσω άλλα άτομα.

Σηκώθηκα γρήγορα γιατί καιγόμουν από τις λαμαρίνες. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και τα τζάμια ραγισμένα. Μαζί με ένα άλλο παιδί βγήκαμε έξω και πήραμε ανάσες, και ξεκίνησα να βοηθήσω άλλους που ήταν μέσα στο τρένο. Ίσως 50 άτομα να ήταν μέσα».

Συγκλόνισε η Μαρία Καρυστιανού από το Ευρωκοινοβούλιο: Τα Τέμπη ήταν κρατικό έγκλημα με υπαίτιους που δεν τιμωρούνται

Μαρία Καρυστιανού: Η συγκλονιστική ανάρτηση για την τραγωδία των Τεμπών, με Επιτάφιο του Ρίτσου

Τέμπη: Απίστευτη καταγγελία από την Μαρία Καρυστιανού για την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου – Της είπε «αυτά συμβαίνουν, να πάτε στην εκκλησία να σας βοηθήσει»

banner-article

Ροη ειδήσεων