Κοινωνία

Ξεκινούν από 1η Μαρτίου τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία

Από την 1η Μαρτίου θα ξεκινήσει σταδιακά η λειτουργία των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων στις κλινικές των μεγάλων νοσοκομείων της χώρας, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε εμφάνιση του στο Action24, ο Υπουργός δήλωσε πως τα απογευματινά χειρουργεία δεν θα στηθούν σε όλες τις κλινικές της χώρας, αλλά μόνο σε όσες διαθέτουν όλες τις απαραίτητες ιατρικές ειδικότητες.

Αναφορικά με τις ανησυχίες των υγειονομικών, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως: «Αυτοί που λένε όλα αυτά περί της ιδιωτικοποιήσεως του ΕΣΥ και ότι κλείνουμε το μάτι στους ιδιώτες και τα λοιπά, είναι οι ίδιοι που πριν από 22 χρόνια έλεγαν ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα όταν κάναμε τα απογευματινά ιατρεία».

«Ξέρετε ότι ο μέσος χρόνος αναμονής στα πρωινά ιατρεία από έξι μήνες έχει πέσει στους δύο μήνες γιατί λειτούργησαν τα απογευματινά ιατρεία; Αυτό που εφαρμόσαμε με επιτυχία εδώ και 22 χρόνια με τα απογευματινά ιατρεία, θα το κάνουμε τώρα για τα χειρουργεία. Τόσο απλά», τόνισε ο Υπουργός.

Σύμφωνα με τον υπουργό τα απογευματινά χειρουργεία δεν θα λειτουργήσουν σε όλες τις κλινικές της χώρας αλλά μόνο στις κλινικές που μπορούν. «Οι ίδιες οι κλινικές θα κρίνουν εάν έχουν το επαρκές προσωπικό που προβλέπει ο νόμος, όπως αναισθησιολόγοι, χειρουργούς, νοσοκόμες κλπ. Ο στόχος μου είναι να μπορέσουν να λειτουργήσουν από 1η Μαρτίου» δήλωσε.

Η απόφαση δεν αφορά προς το παρόν κανένα νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, λόγω των ελλείψεων στο προσωπικό, συγκεκριμένα σε αναισθησιολόγους.

Ροη ειδήσεων