Υγεία

ΠΟΕΔΗΝ: Γέμισε ράντζα η εφημερία στο «Αττικόν» 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ανέδειξε το γεγονός σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι εικόνα αυτή για τα νοσοκομεία

Συσσωρεύονται καθημερινά τα προβλήματα και οι καταγγελίες για την κατάσταση των κρατικών νοσοκομείων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων

(ΠΟΕΔΗΝ) κατήγγειλε ότι στη λήξη της βάρδιας του «Αττικόν» υπήρχαν 90 ράντζα στους διαδρόμους της κυριακάτικης εφημερίας εν μέσω έξαρσης του κορονοϊού, της γρίπης αλλά και άλλων αναπνευστικών ιώσεων.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος ανέδειξε το γεγονός σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι εικόνα αυτή για τα νοσοκομεία. «Να μην χωράς στους διαδρόμους των παθολογικών και πνευμονολογικών κλινικών από τα ράντζα. Να νοσηλεύονται ασθενείς με παθολογικά προβλήματα σε κλινικές του χειρουργικού τομέα. Φταίνε οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που δεν επιτρέπουν την λειτουργία των απαραίτητων παθολογικών και πνευμονολογικών κλινών. Φταίει η απαξίωση των περιφερειακών νοσοκομείων που αναγκάζονται να διακομίζουν τους ασθενείς στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας» τονίζει.

Παρά τις διαβεβαιώσεις λοιπόν της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι τα ράντσα στα νοσοκομεία τείνουν προς εξαφάνιση, φαίνεται ότι είναι ακόμα εδώ. Σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, «στη χώρα μας διαθέτουμε 3,5 κλίνες ανά 1000 κατοίκους. Ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 5,3 κλίνες ανά 1000 κατοίκους. Χιλιάδες κλίνες από τα νοσοκομεία της χώρας μας υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων προσωπικού. Γι αυτό είναι αδύνατη η διαχείριση με ασφάλεια των παθολογικών και πνευμονολογικών κλινικών».

«Με αυτή τη κατάσταση τι είναι καλύτερο; Να αναπτύσσονται ράντζα ή να νοσηλεύονται παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά στη διασπορά δηλαδή σε επεμβατικές ειδικότητες με μεγάλο κίνδυνο διασποράς ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων; Δεν είναι εικόνα αυτή των νοσοκομείων», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

banner-article

Ροη ειδήσεων