Αναγνώστες Νάουσα Περιβάλλον

Γιαννακοχώρι! Ούτε σταγόνα νερό στο Μπατσιό (περιοχή)

Ανελέητα ελλείματα Υδάτινης Διαχείρισης, φέρουν το Μπατσιό προ των πυλών ξήρανσης.
 
Γράφει ο Ηλίας Τσέχος
 
Οι Γιαννακοχωρίτες, δίχως αιδώ, είμαι βέβαιος γι΄ αυτό, εμπλέκονται  δύο δήμαρχοι Νάουσας, ΤΟΕΒ, ΔΕΥΑΝ, Δασαρχείο και άλλοι;

Ούτε σταγόνα νερό στο Μπατσιό, περιοχή Γιαννακοχωριου, πάνω από το χωριό και τριγύρω, εκεί που έτρεχαν 3 ποταμάκια, 7 ρυάκια, 3 πηγές, εδώ κι έναν αιώνα, τώρα 10 ημέρες που τριγυρνώ και καταγράφω το Δάσος των Κέδρων, στερεμένα όλα από νερά, εγκαταλελειμμένα,  Πλατάνια, αιωνόβιοι Δρύες, Κρανιές, Άγριες Λεπτοκαρυές, Κουτσουπιές, και άλλα είδη δέντρων, που από τούτο το καλοκαίρι και πέρα θα γέρνουν και θα αποχαιρετούν τη ζωή!

Εξηγώ το φαινόμενο. Μαζεύει τα νερά ο ένας, μαζεύει τα νερά ο άλλος. Μαζεύουν από φέτος, τις υπερχειλίσεις του Υδραγωγείου Γιαννακοχωρίου, χειμώνα η Μαρίνα, καλοκαίρι ο ΤΟΕΒ Γιαννακοχωρίου! Ούτε σταγόνα σας λέω, ούτε ένα δάκρυ απομένει…

Περαστικά! Σκοτεινιάζει ο τόπος, δεν είμαι μαζί σας αποφασιστές, αντιληφθείτε τα φονικά που συμβαίνουν, τρέξτε… Και Δήμαρχε, έχεις να καθαρίσεις τους Σκατώνες α) Κονάκι Μαρίνας β) Αρχαιολογικό χόρο Μαρίνας, αφού τα έχεις εντάξει και στο προεκλογικό σου πρόγραμμα!

Ναί. Τραβώ το αυτί σας κι ας μην ιδρώνει. Πικρός ο τόπος μας, όπως οι Κέδροι Γιαννακοχωρίου, αρχίζοντας το μεγάλο ταξίδι σωτηρίας και επισκεψημότητας τους, ο τελευταίος μου αγώνας!

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο