Βέροια Εκδηλώσεις Θεάματα Πολιτισμός

Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι / Το πολυαγαπημένο παραμύθι των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα στην Βέροια / Παρασκευή 5 Ιανουαρίου

Μία φορά κι έναν καιρό… ήταν μια πολιτεία όμορφη, μα πάντα λυπημένη…

Οι Ρουμπαγιάτ έχουν το αντίδοτο για να μη γίνουν και οι δικές μας πολιτείες… αγέλαστες!

 Η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας φιλοξενεί την παράσταση Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι! με τους Ρουμπαγιάτ  την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024, ώρα 7.00μ.μ. στην Βέροια,  Χώρος Τεχνών.

Νοσταλγώντας τα παιδικά τους Χριστούγεννα, οι Ρουμπαγιάτ θυμούνται και παρουσιάζουν στην γιορτινή τους περιοδεία το πολυαγαπημένο παραμύθι των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα “Αγέλαστη Πολιτεία”, μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, γελαστούς και μουτρωμένους, λογικούς και παράλογους.

Παρέα με τους καλικάντζαρους και τον Ζαχαρία Σπανό στην αφήγηση, “μαγεύουνε τα ζωντανά κι οι γάιδαροι λαλούνε”, πριονίζουν το δέντρο που στηρίζει τον απάνω κόσμο και συνεχίζουν το γλέντι σε μια πολιτεία που δε θα είναι ποτέ ξανά ίδια.

Μετά τις περσινές επιτυχημένες παραστάσεις, το αγαπημένο παραμύθι θα ταξιδέψει φέτος τις γιορτές σε όλη την Ελλάδα!

Λίγα λόγια για το παραμύθι

Οι καλικάντζαροι, χάρη στην δημιουργική κατεργαριά τους και το ελεύθερο πνεύμα τους, καταφέρνουν να δώσουν χαρά και χαμόγελα στους δυστυχισμένους ανθρώπους μιας πόλης που έχουν μάθει να ζουν μόνοι και να κοιτάζουν μόνο το συμφέρον τους. Μια παράσταση με έντονη αλληλεπίδραση με τους μικρούς και μεγάλους θεατές που συμμετέχουν στην εξέλιξη της ιστορίας και ανακαλύπτουν όλοι μαζί το ματζούνι της ευτυχίας!

Λίγα λόγια για τους Συντελεστές:

Οι Ρουμπαγιάτ είναι ένα μουσικό σχήμα από τη Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκε το 2013 και από τότε έχει ενεργή παρουσία τόσο εντός, όσο και εκτός πόλης, μετρώντας πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα. Βασισμένοι στην πολυφωνία, οι Ρουμπαγιάτ επιχειρούν μια σύγχρονη ερμηνευτική προσέγγιση σε τραγούδια του έντεχνου και του παραδοσιακού χώρου από πληθώρα περιοχών.

Ο Ζαχαρίας Σπανός φέρνει εκτός από τη σκηνική του παρουσία, την εμπειρία θεατρικών και κινηματογραφικών παραγωγών και κυρίως την επαγγελματική του ενασχόληση με την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία παιδιών για περισσότερα από 20 χρόνια.

—————————————————————

Πληροφορίες

Ημερομηνία παράστασης: Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024, ώρα 19.00
Χώρος Τεχνών Βέροιας

Εισιτήρια

Τιμή εισιτηρίου: 10€

Προπώληση εισιτηρίων

Ηλεκτρονικά  Η ΑΓΕΛΑΣΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ | Εισιτήρια online! | More.com

  • Στο Χώρο Τεχνών Δήμου Βέροιας, Παύλου Μελά 8 & Μπιζανίου, 3ος όροφος, τηλ.2331078100
  • Στο Βιβλιοπωλείο Επίκαιρο , Ελ. Βενιζέλου 38,τηλ.2331024612
banner-article

Ροη ειδήσεων