Βέροια Κοινωνία Ρεπορτάζ Τοπικά

Έρασμος – Τιμώντας την Παγκόσμια Γυναίκα και τους αγώνες κατά της έμφυλης βίας / Διαδραστική εκδήλωση

Την Παρασκευή από το πρωί, παραμονή της 25ης Νοεμβρίου, μέρας αφιερωμένης από τον ΟΗΕ στην Εξάλειψη της Έμφυλης Βίας, ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ» τίμησε τη γυναίκα και τους αγώνες της με μία δράση στην οποία συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι μαθητές στην Πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας.

Η δράση εντάχθηκε στη θεματική εβδομάδα του Έρασμου, που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη με βιβλιοπαρουσίαση και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου με βραδιά Λόγου και Μουσικής στο Χώρο Τεχνών.

Σε μαθητές  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, του 1ου ΕΠΑΛ και του 5ου Γυμνασίου Βέροιας, που ήρθαν στην Πλατεία και συμμετείχαν στη δράση, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό για το έργο του «Έρασμου» και τις δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης της έμφυλης βίας.

Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με το πρόβλημα, που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στις μέρες μας και με συνθήματα και μπαλόνια έδειξαν την ευαισθητοποίησή τους στο πρόβλημα.

Τρυφερό τραγούδι σχετικό με τη δράση ακούστηκε από τα παιδιά στην πλατεία με τη συνοδεία μουσικού οργάνου από εκπαιδευτικό.

Ο Έρασμος έχει συλλάβει πως η αρχή του προβλήματος της έμφυλης βίας βρίσκεται στις μικρές ηλικίες, γι’ αυτό, πέρα από τη συγκεκριμένη δράση, έρχεται σε επαφή με σχολεία, επιδιώκοντας την ενημέρωση και την ευαισθητοποίησή τους.

Φωτογραφίες -video: faretra.info

…………..

………………………….

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας