Κοινωνική ζωή

Μια αναχώρηση. Χαρίκλεια Αξαβίδου, η προσωποποίηση της καλοσύνης και της προσφοράς…

Ήταν δικός μας άνθρωπος. Έφυγε σήμερα, που γιορτάζουν οι αρχάγγελοι.

Για κείνη, που ακολουθούσε με πίστη το τελετουργικό της Εκκλησίας, η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερη. Ο λαός λέει πως στις γιορτές οι ουρανοί είναι  λαμπεροί και ανοιχτοί για τους πιστούς τους και τέτοιες μέρες αναχωρούν για τον άλλο κόσμο πανάλαφροι.

Η Χαρίκλεια Αξαβίδου, από τα Γιαννιτσά, μας έδωσε την όμορφη και γλυκιά της κόρη κι έτσι τη γνωρίσαμε και γίναμε οικογένεια.

Μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή με την καλοσύνη της, με το χαμόγελο και τη δοτικότητά της. Καθημερινά στη βιοπάλη, πλάι στον άντρα της, για να στηρίξει την οικογένεια. Και στο σπίτι της, με τον κήπο της, με τη μαγειρική της, εκεί αρχόντισσα, να εντυπωσιάζει τους καλεσμένους της…

Να δίνει, μόνο να δίνει σε όλους. Στον άντρα, στα παιδιά, στα εγγόνια της, σε μας, που πριν μερικά χρόνια τής ήμασταν άγνωστοι.

Χτυπημένη από την αρρώστια εδώ και δυόμιση χρόνια, αγωνίστηκε να νικήσει. Δεν τα κατάφερε. Σημασία έχει πως δεν παραδόθηκε. Οι δικοί της, και πάνω απ’ όλους η κόρη της, δίπλα της, στον άνισο αγώνα. Το γλυκό χαμόγελο υπήρχε πάντα στο πρόσωπό της μέχρι πριν από μέρες. Κι ύστερα σιγά-σιγά έσβηνε, μέχρι που σήμερα ταξίδεψε στη χώρα της απόλυτης σιωπής

Καλό ταξίδι, Χαρίκλεια, θα σε θυμόμαστε πάντα χαμογελαστή…

Δήμητρα Σμυρνή

(Η κηδεία θα γίνει αύριο στις 11 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στα Γιαννιτσά.)

………………..

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας