Ελλάδα Κόσμος

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη»: Ανθρώπινο ποτάμι αλληλεγγύης στην Αθήνα για το χτύπημα στη Γάζα – Έπεσαν χημικά (Photos)

 

Επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης δέχθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ οι διαδηλωτές έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που έφταναν με πορεία από το Σύνταγμα οι πρώτοι διαδηλωτές έξω από την ισραηλινή πρεσβεία για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.

Χιλιάδες διαδηλωτές παρέμεναν στην περιοχή φωνάζοντας συνθήματα με κυρίαρχο το «λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Στη συγκέντρωση βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε: «Βρισκόμαστε εδώ για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό που υποφέρει επί δεκαετίες από τη δολοφονική πολιτική του κράτους του Ισραήλ και της κυβέρνησης του με δολοφονίες αμάχων, με καταπάτηση παλαιστινιακών εδαφών, με κατοχή, αποκλεισμούς, εποικισμούς, απαρτχάιντ.

Ταυτόχρονα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ισραηλινό λαό που και ο ίδιος υποφέρει από το ίδιος το κράτος του Ισραήλ, από την αντιδραστική κυβέρνηση Νετανιάχου που τον στέλνει στο μακελειό του πολέμου, των συγκρούσεων ενάντια σε άλλους λαούς και κάνει και τον ίδιο θύτη και θύμα ταυτόχρονα» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης που διοργανώνεται από εργατικά συνδικάτα, σωματεία και μαζικούς φορείς της Αττικής στο Σύνταγμα.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες εγκληματικές ευθύνες, με την ανοχή και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης. Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποσυρθεί η φρεγάτα «Ψαρά», ή οποιαδήποτε μέσα στρατιωτικά έχουμε στην περιοχή της μέσης Ανατολής. Να μην υπάρξει αποστολή εκτός συνόρων στρατιωτικών δυνάμεων. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου στην Ελλάδα. Να μην συμμετέχει η χώρα μας σε αυτό το μακελειό στη μέση Ανατολή γιατί θα την πληρώσει τελικά και ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Απαιτούμε, ζητάμε λευτεριά στην Παλαιστίνη. Να φύγουν εδώ και τώρα τα κατοχικά στρατεύματα του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη. Να υπάρξει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ» υπογράμμισε, καταλήγοντας στην δήλωσή του, ο Δ. Κουτσούμπας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αμαλίας από το ύψος της οδού Διάκου, στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της οδού Σέκερη, και στην οδό Σταδίου από το ύψος της οδού Λω.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο 902.gr, φωνάζοντας συνθήματα όπως, «η ιστορία έχει μία σωστή πλευρά με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά» και «στης Γάζας τα συντρίμμια που σφίγγει ο κλοιός, σηκώνει το κεφάλι ο ήρωας λαός», οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα που ξεκίνησαν από τα Προπύλαια και από την Παλαιά Βουλή κατέφθασαν στον χώρο της μεγάλης συγκέντρωσης για τον Παλαιστινιακό λαό, στο Σύνταγμα.

Στην συγκέντρωση βρίσκονταν Παλαιστίνιοι από την Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας που φώναζαν το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Παρών επίσης και ο Γιουσέφ Ντορχόμ, πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.

Στη συγκέντρωση έχει ξεδιπλωθεί μια τεράστια σημαία που αναγράφει «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Σωματεία Εργαζομένων του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες. γυναίκες, φοιτητές, συνταξιούχοι και μαζικοί φορείς εκφράζουν τη σταθερή και αταλάντευτη αλληλεγγύη τους με τον πολύχρονο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στη συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή.

«Το έγκλημα αυτό έχει υπογραφή ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ισραηλινοί» και «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, κάτω η νέα τάξη των ιμπεριαλιστών», είναι μερικά από τα συνθήματα.

topontiki

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας