Βίντεο Μουσικής Γράμματα & Τέχνες Κόσμος Μουσικές του Κόσμου Πολιτισμός

Μουσικές του Κόσμου / Secret Garden – 1995. Ορχηστρική γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν – video

Οι Secret Garden άνοιξαν νέους δρόμους στην ορχηστρική μουσική συνδυάζοντας μοτίβα από τους τόπους καταγωγής τους και μεταφέροντάς τα στο σήμερα μ’ ένα καθαρά δικό τους τρόπο.

Η Ιρλανδέζα βιολίστρια Fionnuala Sherry και ο Νορβηγός πιανίστας και συνθέτης Rolf Lovland  αποτελούν το δίδυμο του συγκροτήματος, που σημαίνει Μυστικός Κήπος.

Πώς κέρδισαν τους φανατικούς οπαδούς τους στο τέλος του 20ου αιώνα όταν η ροκ μουσική μεσουρανούσε; Πώς είναι δυνατόν η ορχηστρική μουσική να συγκινεί και μάλιστα ιδιαίτερα τη νεολαία;

Οι μελωδίες των Secret έχουν ταυτότητα. Δεν αναπαράγουν ένα πολυφορεμένο μοντέλο από το παρελθόν, αλλά με αφετηρία το παρελθόν ακουμπούν στο παρόν μεταγλωττίζοντας μουσικά τις καταβολές του.

Αυτό το διέκρινε το κοινό ήδη στην πρώτη τους  εμφάνιση στη Eurovision, όπόυ κέρδισαν το πρώτο βραβείο! Πρωτοφανές για ένα ορχηστρικό κομμάτι!

Αυτή η πρώτη μεγάλη επιτυχία άνοιξε το δρόμο στους Secret παγκόσμια με τις πωλήσεις του πρώτου τους δίσκου να εκτοξεύονται στα ύψη.

Η μουσική τους 28 χρόνια μετά εξακολουθεί να ακούγεται και να αποτελεί μια ιδιαίτερη παρουσία στο μουσικό κόσμο.

Το “Νυχτερινό”, (“Nocturne”), στο οποίο προστέθηκαν στίχοι, και το παραθέτουμε, θεωρείται από τα ωραιότερα κομμάτια που έχουν γραφεί.

………………………………….

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας