Ελλάδα Πολιτική

ΚΚΕ: Ο θάνατος της τουρίστριας στη Χαλιδική αναδεικνύει τις τεράστιες ελλείψεις στην Υγεία

Το τραγικό συμβάν στην Ουρανούπολη, ο θάνατος της 63χρονης τουρίστριας από τη Ρουμανία, αναδεικνύει με τραγικό τρόπο τα σοβαρά προβλήματα και τις τεράστιες ελλείψεις στο ΕΚΑΒ, τα κέντρα υγείας σε όλη τη Χαλκιδική, όπως επίσης και στο νοσοκομείο Πολύγυρου. Δεν είναι τυχαίο γεγονός, αλλά αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και ειδικά της τελευταίας κυβέρνησης της ΝΔ.

Σε μια περιοχή που ο πληθυσμός της πολλαπλασιάζεται κατά χιλιάδες τους καλοκαιρινούς μήνες, οι υποδομές υγείας είναι ανύπαρκτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περιοχή που συνέβη το τραγικό περιστατικό δεν υπάρχει καν κέντρο υγείας. Έτσι εξηγείται και η οδυνηρή καθυστέρηση διακομιδής της 63χρονης.

Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, θέσει το ζήτημα με ανακοινώσεις, κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις και στη βουλή, ήδη από το 2018 και 2020.

Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί! Η ζωή των μονίμων κατοίκων αλλά και των εκατομμυρίων επισκεπτών της Χαλκιδικής δεν μπορεί να αφήνεται στη τύχη.

Τώρα ο λαός της περιοχής μας να διεκδικήσει:

  • να ενισχυθούν άμεσα τα Κέντρα υγείας με όλο το αναγκαίο προσωπικό και τις υποδομές
  • να ενισχυθεί ουσιαστικά ο στόλος του ΕΚΑΒ με την εξασφάλιση επαρκών μέσων με βάσεις που να καλύπτουν όλη την περιοχή
  • να ενισχυθεί το νοσοκομείο του Πολύγυρου, για να μπορεί να καλύπτει τις πολύ μεγάλες ανάγκες του νομού

Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τους.

Ουρανούπολη: Ξεψύχησε τουρίστρια περιμένοντας ασθενοφόρο

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας