Ελλάδα

Ουρανούπολη: Ξεψύχησε τουρίστρια περιμένοντας ασθενοφόρο

Δεν έχουν τελειωμό τα τραγικά περιστατικά με τις εγκληματικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ.

Μια γυναίκα ξεψύχησε στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής την Τετάρτη 7 Ιούνη, με τις καταγγελίες να κάνουν λόγο για καθυστέρηση του ασθενοφόρου για πάνω από μία ώρα. Η άτυχη γυναίκα που βρισκόταν σε ταβέρνα στην περιοχή της Ουρανούπολης, αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Όσο περίμενε το ασθενοφόρο έπαθε ανακοπή καρδιάς.

Σύμφωνα με τον Πρόδρομο Δεβελόγλου, πρόεδρο των εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας, το διαθέσιμο για την περιοχή ασθενοφόρο ξεκίνησε από τον Άγιο Νικόλαο και χρειάστηκε μία ώρα και ένα τέταρτο για να φτάσει στην Ουρανούπολη. Και αυτό καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχει κανένα ασθενοφόρο σε Ουρανούπολη και Ιερισσό και η περιοχή εξυπηρετείται από τον Άγιο Νικόλαο.

Και αυτό το τραγικό περιστατικό αναδεικνύει τις εγκληματικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και μάλιστα σε μια περιοχή, κατεξοχήν τουριστική, όπου στη σεζόν οι τουρίστες ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο.

Την Παρασκευή 9 Ιούνη, στις 10.30 π.μ., θα γίνει παρέμβαση στη διοίκηση του ΕΚΑΒ στην Πυλαία από τον  βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και κομμουνιστές Υγειονομικούς.

Το νέο τραγικό γεγονός έρχεται μετά τον θάνατο της 63χρονης στην Κω, που πέθανε σε καρότσα φορτηγού επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο να τη μεταφέρει, τον θάνατο μιας 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη με την τραγική καθυστέρηση της μεταφοράς της από το ΕΚΑΒ και τον δημοτικό σύμβουλο Χίου που λιποθύμησε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το βράδυ της Τετάρτης με αυτοκίνητο.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας