Πολιτισμός Συν & Πλην Σχόλια Τοπικά

Η θεατρόφιλη νεολαία της Βέροιας!

Γεμάτη πέρα για πέρα η  Αντωνιάδεια Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας από το κοινό, που έσπευσε από νωρίς να παρακολουθήσει την παράσταση “Το θείο τραγί” του Γιάννη Σκαρίμπα από την Ομάδα Γκραν Γκινιόλ.

Εκείνο που ήταν εντυπωσιακό δεν ήταν η προσέλευση του κόσμου στην παράσταση. Ήταν επόμενο, αφού όλες οι παραστάσεις του έργου στη Θεσσαλονίκη ήταν sold out κι αυτό βέβαια είναι τις περισσότερες φορές ένα αξιόπιστο δείγμα ποιότητας.

Το εντυπωσιακό ήταν ή ηλικία του κοινού!  Γύρω στο 70% το κοινό το αποτελούσαν νέοι! Κι αυτό, βέβαια, και την ποιότητα της νεολαίας της πόλης δείχνει και τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες. Αν πάρουμε μάλιστα υπόψιν μας το τι μας σερβίρει καθημερινά η τηλεόραση και πόσο αμβλύνεται το αισθητήριό μας, τότε αυτό είναι πραγματική αντίσταση!

Άλλωστε, το ενδιαφέρον των νέων της πόλης για το Θέατρο αποδεικνύεται όχι μόνο παρακολουθώντας Θέατρο, αλλά και από τη συμμετοχή τους στα θεατρικά εργαστήρια του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας.

Η συμμετοχή τους, όμως, στην ατμόσφαιρα της παράστασης δεν τέλειωσε μετά το τέλος της, αλλά συνεχίστηκε και μετά, στα σκαλιά της Στέγης, κουβεντιάζοντας και ανταλλάσσοντας απόψεις για το έργο.

Να, λοιπόν, ένα “συν” στα πολλά “πλην” του καιρού μας, που σχολιάζουμε κάθε τόσο!

far

Το “Θείο τραγί” του Σκαρίμπα στη Βέροια / Ανατρεπτικό κείμενο – ανατρεπτική παράσταση

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας