Βέροια

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή η εκδήλωση του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας για την Ημέρα της Γυναίκας

Το Τμήμα Γυναικών του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας πραγματοποίησε, με μεγάλη επιτυχία, χορό την Κυριακή 19-3-2023 στην αίθουσα sala-ελιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη ΓΥΝΑΙΚΑ, στους αγώνες της διαχρονικά, για εργασιακά δικαιώματα, ισότητα, δικαιοσύνη. Μια εκδήλωση τιμής και γιορτής  για κάθε σύγχρονη γυναίκα που ανταπεξέρχεται με επιτυχία στους πολλαπλούς ρόλους της μέσα στην κοινωνία και αποτελεί το στήριγμα της οικογένειας.

 Η υπεύθυνη του Τμήματος Γυναικών  κ. Τασούλα Πίσκου απεύθυνε χαιρετισμό και καλωσόρισμα στις εκλεκτές παρευρισκόμενες κυρίες, τις  ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του τμήματος γυναικών για να γιορτάσουν όλες μαζί την ημέρα της γυναίκας και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Η κ. Πίσκου  κάλεσε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας να χαιρετίσει την εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας, κ. Γιάννης Κύρτσος στον  χαιρετισμό που απεύθυνε, ανέφερε ότι ο χορός αυτός αποτελεί παράδοση του Συλλόγου και διοργανώνεται ανελλιπώς κάθε 8 του Μάρτη,  με εξαίρεση τα χρόνια της πανδημίας. Αναφέρθηκε στα αθώα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και την απόφαση του Δ/Σ του Συλλόγου να μεταφέρει την εκδήλωση, ως ένδειξη πένθους και συμπαράστασης των θυμάτων στα Τέμπη. Ο κ. Κύρτσος τόνισε τον συμβολισμό της εκδήλωσης: « Ο σύλλογος, έστω και ετεροχρονισμένα,  έχει καθήκον να τιμήσει τη γυναίκα που δίνει ζωή, τη γυναίκα που άοκνα αγωνίζεται σε όλη της τη ζωή,  τη γυναίκα που μπορεί να αλλάζει τη ζωή μας, τη ΓΥΝΑΙΚΑ που είναι η ίδια η ζωή». Επιπλέον, συνεχάρη την προσφορά του Τμήματος Γυναικών προς το Σύλλογο και ευχαρίστησε τα μέλη για την άοκνη προσπάθεια που καταβάλλουν με τις δραστηριότητες  και  το πλούσιο έργο τους.

Η συντ/χος εκπαιδευτικός  κ. Ιωάννα Τσαρτσιάνη  εκφώνησε την προγραμματισμένη ομιλία, αφιερωμένη στη ΓΥΝΑΙΚΑ. Επέλεξε να αναφερθεί στο έργο δύο σπουδαίων  Ελληνίδων που φώτισαν το Γένος από το δικό της μετερίζι η κάθε μία και τίμησαν την Ελλάδα: την Αγγελική Χατζημιχάλη, μητέρα της ελληνικής Λαογραφίας, της οποίας το σπίτι στην Πλάκα είναι ένα πρότυπο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Λαογραφίας  και την Άννα Μελά- Παπαδοπούλου, την αρχόντισσα με την πλατιά καρδιά, μεγάλη προσωπικότητα των Βαλκανικών Πολέμων και της Μικρασιατικής καταστροφής, η οποία ως εθελόντρια νοσοκόμα έμεινε  γνωστή με το προσωνύμιο: « η Μάννα του στρατιώτη».

Η  συμμετοχή των γυναικών που τίμησαν την εκδήλωση ήταν μεγάλη. Μέσα σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα, μέλη και φίλες του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να διασκεδάσουν, να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς με την ορχήστρα του Δημήτρη Παράσχου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης Κωνσταντίνος, οι Αντιδήμαρχοι:  κ.κ.  Τζήμα Συρμούλα, Τσαχουρίδης Αλέξανδρος, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, η Πρόεδρος του Ομίλου Άπορου Παιδιού κ. Γαλλίκα Καίτη και πολλές επώνυμες κυρίες του Νομού μας.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                               ΤΣΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας