Κοινωνία Οικονομία

Νέες προεκλογικές υποσχέσεις: Ο Χατζηδάκης υπόσχεται αύξηση σε συνταξιούχους που δεν πήραν

Νέες προεκλογικές υποσχέσεις από τον υπουργό Εργασίας, με τον Κωστή Χατζηδάκη να δηλώνει ότι είναι υπό εξέταση παρέμβαση «για την αντιμετώπιση προβλημάτων ή αδικιών» προς συνταξιούχους.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Κ. Χατζηδάκης αναγνώρισε, εμμέσως πλην σαφώς, τη δυσαρέσκεια που επικρατεί σε μεγάλο τμήμα των συνταξιούχων και σημείωσε ότι «θα εξεταστεί πρόσθετη παρέμβαση για την αντιμετώπιση προβλημάτων ή αδικιών , όπως αυτό των συνταξιούχων με προσωπική διαφορά, οι οποίοι δεν δεν καλύπτονται επαρκώς από τις τελευταίες αυξήσεις των συντάξεων».

Το πολυδιαφημισμένο από κυβέρνηση και φιλικά ΜΜΕ μέτρο, άλλωστε, αποδείχθηκε… άνθρακας, καθώς εκτός από έναν περιορισμένο και αδιευκρίνιστο αριθμό ατόμων, που έλαβε έως και 100 ευρώ αύξηση, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν πήραν ούτε ένα ευρώ.
Εκφράζονται, άλλωστε, φόβοι πως εάν αυτή η ανακολουθία οφείλεται σε λάθη υπολογισμών του 7,75% τότε στις συντάξεις που βγαίνουν με fast track διαδικασίες αναμένονται ακόμη μεγαλύτερα λάθη.

«Σχεδόν το 80% των αποφάσεων που εκδίδονται με τη fast track διαδικασία, είναι λάθος. Δεν συμπεριλαμβάνουν όλον τον χρόνο ασφάλισης του ασφαλισμένου ( διαδοχικό χρόνο ασφάλισης), δεν συμπεριλαμβάνουν αναγνώριση πλασματικών χρόνων, διακοπή δραστηριότητας» αναφέρει σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Άννα Τούση, σύμβουλος επί συνταξιοδοτικών θεμάτων σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας και επί χρόνια στενή συνεργάτης υπουργών Εργασίας

«Παρά το γεγονός ότι οι αιτήσεις για την απονομή της σύνταξης, γίνονται ηλεκτρονικά, από το 2017, οπότε και ενεργοποιήθηκε ο ΕΦΚΑ, ο ΕΦΚΑ, συνεχίζει και απαιτεί κατάθεση φυσικού φακέλου, μετά την αίτηση! Ας μας πει ο κ. Χατζηδάκης, πόσα έγγραφα απαιτεί το Γερμανικό κράτος για την έκδοση της σύνταξης ( μιας και αρέσκεται στη σύγκριση με τη Γερμανία, συγκεκριμένα) και πόσα στην Ελλάδα? Ας μας πει ο κ. Χατζηδάκης, πόσες υπηρεσίες, υποκαταστήματα, του ΕΦΚΑ, συγχώνευσε, μετακόμισε, κατάργησε μέσα στην περίοδο της καραντίνας; Το “ρωτώντας πας στην πόλη”, εφαρμόζεται και στην περίπτωση του ασφαλισμένου στον ΕΦΚΑ! Κι ας μας μιλήσει ο κ. Χατζηδάκης, για τους υπαλλήλους του τηλεφωνικού κέντρου 1555, που ένας δεν βρέθηκε να εκπαιδεύσει αυτά τα παιδιά, πριν μιλήσουν στον ήδη ταλαιπωρημένο από τα σούρτα φέρτα, στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, ασφαλισμένο!» σημειώνει με νόημα.

efsyn

 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας