Βέροια Εκδηλώσεις

Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας: Ομιλία Κώστα Μπακιρτζή και βιωματικό εργαστήριο / Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

Νέος Κύκλος Βιωματικών Εργαστηρίων Προσωπικής Ανάπτυξης

 Στο πλαίσιο του Νέου Κύκλου Βιωματικών Εργαστηρίων που θα υλοποιούνται στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας από ομάδα παιδαγωγικού και θεραπευτικού χαρακτήρα του Ινστιτούτου Βιωματικής Παρέμβασης NDI-Κέντρο Εκπαίδευσης, Εμψύχωσης, Ψυχοθεραπείας  κάθε δεύτερο Σάββατο του μήνα, από τον Δεκέμβριο του 2022 έως τον Ιούνιο του 2023, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 11:00 ο κ. Κώστας Μπακιρτζής, πρώην αναπληρωτής Καθηγητής της Παιδαγωγικής Σχολής Α.Π.Θ., Ψυχοπαιδαγωγός, Κοινωνικός Ψυχολόγος, Εμψυχωτής Ομάδων-Ψυχοθεραπευτής και Προέδρος του Ινστιτούτου Βιωματική Παρέμβαση-NDI, θα συνεχίσει την ομιλία του με θέμα «Επιρροή και διαμόρφωση του ψυχικού κόσμου». Στον συντονισμό της συζήτησης που θα ακολουθήσει,  η  κα Εύση Αρζόγλου, Εκπαιδευτικός, Ψυχολόγος, Εμψυχωτής Ομάδων.

Στη συνέχεια, το  Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, θα υλοποιηθεί το πρώτο από τα προγραμματισμένα βιωματικά εργαστήρια με θέμα «Ο γυρισμός στο μέσα μας παιδί».

Περιεχόμενο: Μέσα από μια προσωπική βιωματική προσέγγιση, θα επιχειρήσουμε να φωτίσουμε θέματα όπως η  θλίψη, ο πόνος, η ντροπή, η ενοχή, το κενό, η  απάθεια και τον τρόπο με τον οποίο είναι  δυνατόν να ορίζουν το παρόν μας.  Ταυτόχρονα, θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε την θεραπευτική και παιδαγωγική πρόταση της NDI για την δημιουργία ενός εαυτού ικανού να βιώσει την  αγάπη,  την  οικειότητα, τη  δημιουργικότητα, την  ελευθερία και την  χαρά της ζωής.

Εμψύχωση: Περικλής Αγγελόπουλος, ΥΠ. Διδ. Θεολογίας, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας & Εύση Αρζόγλου, Εκπαιδευτικός, Ψυχολόγος, Εμψυχωτής Ομάδων

Έναρξη: 10 π.μ.

Διάρκεια: 3 ώρες

banner-article

Ροη ειδήσεων