Κόσμος Περίεργα Πολιτισμός

Άνχελα Άλβαρες: Πρωτοεμφανιζόμενη… ετών 95 στα Grammy

Η Κουβανή τραγουδίστρια και… granny τιμήθηκε στην κατηγορία Latin και έδωσε συμβουλές στους νέους

Η μία από τις νικήτριες του βραβείου πρωτοεμφανιζόμενης καλλιτέχνιδας στα Latin Grammy, Άνχελα Άλβαρες μίλησε στο Variety Studio για την ιστορική νίκη της και μοιράστηκε τα μυστικά της, που την οδήγησαν στο μεγάλο επίτευγμα, ενώ έδωσε συμβουλές στους νέους.

Η 95χρονη Άλβαρες μοιράστηκε το βραβείο με την 25χρονη Σιλβάνα Εστράδα.

Με ταπεινό ύφος, η Κουβανή τραγουδίστρια είπε στο Variety ότι είχε την τιμή να περιτριγυρίζεται από καλλιτέχνες που φαίνονται πολύ πιο επαγγελματίες από αυτήν, παρά το γεγονός ότι τραγουδάει και γράφει τραγούδια από τη δεκαετία του 1930, έστω και ιδιωτικά, και πως ποτέ δεν φανταζόταν τι της επιφυλάσσει το μέλλον.

«Αυτό είναι κάτι που συνέβη από τη μια μέρα στην άλλη», είπε. «Πάντα μου άρεσε να τραγουδάω από μικρό κορίτσι, όταν η οικογένειά μου έκανε πάρτι για τα Χριστούγεννα ή τα γενέθλια, εγώ ήμουν η τραγουδίστρια, μου έφτιαχναν μακριά φορέματα και ανακοίνωναν την είσοδο μου για να τραγουδήσω».

Η Άλβαρες έμαθε να τραγουδά από παιδί, αλλά το άφησε στην άκρη για να δημιουργήσει οικογένεια, τα περισσότερα μέλη της οποίας βρίσκονταν στην τελετή βράβευσης, συμπεριλαμβανομένου του εγγονού της Κάρλος Χοσέ Άλβαρες, ο οποίος ήταν ο παραγωγός του ομώνυμο δίσκου της.

Όταν ρωτήθηκε ποια θα ήταν η συμβουλή της για νέους καλλιτέχνες, είπε: «Η ζωή σας ξεκινά τώρα. Πάντα να φιλοδοξείτε να πετύχετε κάτι, κυνηγήστε την έμπνευση για να τραγουδήσετε, κάντε το. Και μην κολλάτε στην ιδέα ότι μπορεί να αποτύχετε. Συνεχίστε να προχωράτε και όταν φτάσετε στο τέλος, τότε μπορείτε να πείτε ότι μπορείτε ή δεν μπορείτε, αλλά πάντα να το προσπαθείτε πρώτα».

Η τραγουδίστρια συνέχισε: «Υπάρχουν πολλές ανοιχτές πόρτες εκεί έξω, το μόνο άτομο που κλείνει αυτές τις πόρτες είναι ο εαυτός σας. Αν δεν προσπαθήσουμε, οι πόρτες θα είναι κλειστές. Έπρεπε να περιμένω 80 χρόνια για να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα».

Τα Βραβεία Grammy   προέρχεται από το γραμμόφωνο εξ ου και η αρχική τους ονομασία (Gramophone Awards)  στον χώρο της μουσικής βιομηχανίας. Αρμόδια για την απονομή είναι η Εθνική Ακαδημία Τεχνών κι Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ. Τα βραβεία αποτελούν το λαμπρότερο γεγονός στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία και διαθέτουν αντίστοιχο κύρος με τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, τα Βραβεία Emmy και τα Βραβεία Tony.  

Η πρώτη απονομή βραβείων Grammy πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαΐου 1959, τιμώντας τα μουσικά κατορθώματα των καλλιτεχνών για το έτος 1958.    

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

banner-article

Ροη ειδήσεων