Ελλάδα

Κλέων Γρηγοριάδης: Έλληνες εφοπλιστές έσπασαν το εμπάργκο της ΕΕ και σήμερα μεταφέρουν το 60% του ρώσικου πετρελαίου

Σκεφτείτε πόσο καλά γνωρίζουν οι Έλληνες εφοπλιστές πόσο βρώμικη, ανήθικη και απάνθρωπη είναι η δουλειά που κάνουν, από το ξέσπασμα του πολέμου με το πετρέλαιο του κυρίου Πούτιν, που αρκεί να την περιγράψεις δημόσια για να σου κάνουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Όμως, δυστυχώς για τους Έλληνες εφοπλιστές, δεν τους συκοφαντήσαμε. Τους αποκαλύψαμε στον ελληνικό λαό, όπως είχαμε χρέος να κάνουμε κι αν δεν τους αρέσουν οι αποκαλύψεις μας, θα πρέπει να βρουν έναν άλλον τρόπο- εντιμότερο και πιο ηθικό- για να κάνουν τη δουλειά τους.

Ποια ήταν η αποκάλυψη του ΜέΡΑ25 που τόσο ενόχλησε τους Έλληνες εφοπλιστές; Ότι ενώ πριν την έναρξη του ρωσοουκρανικού πολέμου μετέφεραν και διακινούσαν παγκοσμίως με τα καράβια τους, μόλις το 20% του πετρελαίου του κυρίου Πούτιν, ένα μόλις μήνα μετά βρέθηκαν να μεταφέρουν το 50%.

Είπε ο κύριος Μπούγας επί λέξει μιλώντας στην Επιτροπή Δεοντολογίας: «Κύριε Πρόεδρε, εκείνο το οποίο θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι με αυτήν τη στάση τα κόμματα δίνουν το δικαίωμα σε οποιονδήποτε θέλει να κάνει ένα «σόου» να χρησιμοποιεί το βήμα της Βουλής, να «εκτοξεύει» ύβρεις και συκοφαντίες εναντίον οποιουδήποτε και στη συνέχεια να μην μπορεί να προστατευθεί ο συκοφαντούμενος…». Μ’ αυτή σας τη δήλωση κύριε Μπούγα, εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία, προσπαθείτε να υποβαθμίσετε το όλο θέμα και να παρουσιάσετε τον κύριο Αλαφούζο- έναν μεγάλο Έλληνα ολιγάρχη και μηντιάρχη και πρόεδρο μιας από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες της χώρας- σαν οποιοδήποτε Έλληνα. Δεν είναι, όμως, για κακή σας τύχη, ο κύριος Γιάννης Αλαφούζος οποιοσδήποτε Έλληνας, κύριε Μπούγα. Είναι ένα από τα δεκαπέντε μεγάλα αφεντικά σας. Και εννοώ αφεντικά της Κυριάκος Μητσοτάκης ΑΕ, της ανώνυμης εταιρείας που εδώ και τρεισήμισι χρόνια προσποιείται την κυβέρνηση αυτής της χώρας. Και επειδή εκπροσωπώντας την Κυριάκος Μητσοτάκης ΑΕ, είπατε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ότι αναφέρθηκα μόνο σε συκοφαντίες, χωρίς να στοιχειοθετώ τίποτα από όσα ο ίδιος είπα, θέλετε στοιχεία, κύριε Μπούγα;

 

Στοιχεία να φαν κι οι κότες. Ορίστε για τα πρακτικά της Βουλής, στοιχεία που αποδεικνύουν ότι σε ένα μόλις μήνα απ’ το ξέσπασμα του ρωσοουκρανικού πολέμου οι Έλληνες εφοπλιστές ανέβασαν το ποσοστό τους στη μεταφορά του ρωσικού πετρελαίου, στη μεταφορά του πετρελαίου του κυρίου Πούτιν, από 20% σε 50%, και τώρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τα εθνικά αυτά καμάρια σας έχουν ξεπεράσει και το 60%.

Πώς το πέτυχαν αυτό οι Έλληνες εφοπλιστές; Σπάζοντας το εμπάργκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διακίνηση του ρωσικού πετρελαίου, το εμπάργκο που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, για να αποδυναμώσει τη στρατιωτική μηχανή του κυρίου Πούτιν και να οδηγήσει στη λήξη του πολέμου.

Πώς μπόρεσαν όμως να σπάσουν αυτό το εμπάργκο χωρίς κυρώσεις οι Έλληνες εφοπλιστές;

Μπόρεσαν μόνο χάρη στο βέτο που βάλατε εσείς, το πολιτικό προσωπικό τους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και είστε εδώ πέρα σήμερα και κανείς σας δε φαίνεται να ντρέπεται ιδιαίτερα γι’ αυτό το επαίσχυντο βέτο που βάλατε, αλλά κυρίως για όλα τα βέτο που τόσα χρόνια δε βάλατε, όλοι σας ανεξαιρέτως όσοι κυβερνήσατε μνημονιακά για να μην κοπούν οι συντάξεις και οι μισθοί των συμπολιτών μας, για να μην καταλήξουν στο Ντέλαγουεαρ και στα Κέιμαν Άιλαντς τα σπίτια των συνανθρώπων μας, για να μην ξεπουλιέται η εθνική περιουσία μας από το ΤΑΥΠΕΔ και το Υπερταμείο σας και βέβαια και πάνω απ’ όλα, για να μην αναγκάζονται εκατοντάδες χιλιάδες νέων συμπολιτών μας- είναι ήδη παραπάνω από επτακόσιες χιλιάδες- να μεταναστεύουν στο εξωτερικό για να επιβιώσουν.

Θα μας πει κανείς, δεν έχουν δικαίωμα οι Έλληνες εφοπλιστές να θησαυρίζουν με κάθε ανήθικο τρόπο που τους περνάει από το μυαλό; Άλλωστε καπιταλισμό έχουμε! Ένα εξ ορισμού ανήθικο κοινωνικοοικονομικό σύστημα. Μέχρι να ανατρέψουμε τον απάνθρωπο καπιταλισμό σας, έχουν και θα συνεχίσουν να έχουν το δικαίωμα να πλουτίζουν πατώντας επί πτωμάτων. Το ηθικό δικαίωμα που δεν έχουν είναι την ίδια στιγμή που πλουτίζουν πατώντας επί πτωμάτων- και μάλιστα ουκρανικών πτωμάτων αμάχων- να κατακεραυνώνουν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς- όπως ο ΣΚΑΙ- και τα σάιτς τους και να αποκαλούν Πουτινάκι και να περιγράφουν περίπου ως εθνικό μειοδότη όποιον τολμάει να πει ότι εκτός από τον Πούτιν φταίει και το ΝΑΤΟ, εκτός από τον Πούτιν φταίει και η Ευρωπαϊκή Ένωση για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτή την τεράστια υποκρισία είναι που καταγγείλαμε πριν μερικούς μήνες από αυτό εδώ το βήμα, αποκαλύπτοντας όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Και αυτή η τεράστια υποκρισία αποδεικνύεται περίτρανα και σήμερα από την κάλυψη της μήνυσης Αλαφούζου εναντίον μου και εναντίον του ΜέΡΑ25. Για τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής, δεν αποτελεί είδηση ότι ο ιδιοκτήτης του ομίλου τους μηνύει βουλευτή; Δε θεωρούν ότι τους συμφέρει να δώσουν δημοσιότητα σε αυτό το θέμα; Όχι! Το έθαψαν και συνεχίζουν να το θάβουν συνειδητά γιατί γνωρίζουν ότι τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και τα μέσα του, έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Γιατί γνωρίζουν ότι η δημοσιοποίηση κάθε μήνυσης παρασιτικού ολιγάρχη κατά του ΜέΡΑ25 ενισχύει γεωμετρικά τη λαϊκή απήχησή του.

Κλείνοντας, ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι το ΜέΡΑ25 και εγώ προσωπικά, θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε με ονοματεπώνυμα τους δεκαπέντε παρασιτικούς ολιγάρχες που κλέβουν συστηματικά, χρόνια τώρα τους συνανθρώπους μας. Σας ενημερώνουμε πως όταν το ΜέΡΑ25 αποκαλύπτει τις ανομίες των Ελλήνων παρασιτικών εφοπλιστών, μηντιαρχών, αισθάνεται πως έχει παραστάτη του και στήριγμά του ολόκληρο τον ελληνικό λαό, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και πολιτικής τοποθέτησης. Αισθανόμαστε πως σ’ αυτό το πεδίο μιλούμε εξ ονόματος όλων ανεξαιρέτως των τίμιων Ελλήνων.

Θα τους αντιμετωπίσουμε εδώ στη Βουλή, στα δικαστήρια αλλά, κυρίως, στους δρόμους και στις πλατείες, αγκαλιασμένοι με χιλιάδες συμπολίτες μας.

Η μάχη μόλις άρχισε. Θα είναι όμορφη και γενναία.

 

banner-article

Ροη ειδήσεων