Ελλάδα Κοινωνία Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Απίστευτο ψεύδος» οι κατηγορίες Βαξεβάνη

Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε «άγνοια» για το ποιος έκανε τις παρακολουθήσεις με το λογισμικό Predator επιμένοντας πως ούτε η ΕΥΠ, ούτε ο ίδιος είχαν ανάμειξη
«Πρόκειται περί ενός απίστευτου ψέματος» είπε απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου στο κεντρικό τηλεοπτικό δίκτυο του ΑΝΤ1 σε σχέση με τις πρόσφατες αποκαλύψεις της εφημερίδας του Κώστα Βαξεβάνη Documento για την εμπλοκή του στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων όχι μόνον δημοσιογράφων και πολιτικών της αντιπολίτευσης αλλά και στελεχών της κυβέρνησής του όπως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, υποστηρίζοντας πως οι αποκαλύψεις της εφημερίδας δε συνοδεύονται από κανένα αποδεικτικό στοιχείο.

Αντίθετα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαψεύδοντας το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Documento» επιχείρησε να ρίξει λάσπη στον εκδότη τής, Κώστα Βαξεβάνη, υποστηρίζοντας πως είναι «ο μόνος δημοσιογράφος που εμπλέκεται σε ροή μαύρου χρήματος 10 εκατ. δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη με σκοπό την δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου στην Ελλάδα».

Ο Χατζηνικολάου ωστόσο του θύμισε ότι ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ για να επιμείνει πως πέρα από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο και το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ντοκουμέντο προηγήθηκαν ρεπορτάζ και άλλων εφημερίδων για παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων στην Ελλάδα όπως αυτά της Καθημερινής, το Βήμα και τα Νέα.

Ο Μητσοτάκης δήλωσε «άγνοια» για το ποιος έκανε τις παρακολουθήσεις με το λογισμικό Predator επιμένοντας πως ούτε η ΕΥΠ, ούτε ο ίδιος είχαν ανάμειξη σε παρακολούθηση στελεχών της κυβέρνησής του ή πολιτικών αντιπάλων.

«Ντροπή και αίσχος να ισχυρίζεται κάποιος ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον υπουργό Εξωτερικών…Είναι απαράδεκτοι αυτοί οι ισχυρισμοί… Εδώ και επτά χρόνια στοχοποιούμαι προσωπικά με επιθέσεις λάσπης επειδή έχω αποφασίσει να σύρω τη χώρα σε μία κατεύθυνση εκσυγχρονισμού» είπε χαρακτηριστικά.

Γάντι στον Τσίπρα για πρόταση δυσπιστίας

«Δεν έχω αποφύγει καμία συζήτηση στη Βουλή» τόνισε αργότερα ο πρωθυπουργός, και πετώντας το γάντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε χαρακτηριστικά: «Αν θέλει ο κ. Τσίπρας να αναμετρηθούμε, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης».

Επέμεινε στη συνέχεια, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, πως οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους, στο τέλος της τετραετίας. Τόνισε πως δεν πρόκειται να συρθεί σε πολιτικές εξελίξεις από κάποιους επαγγελματίες εκβιαστές.

Περί Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε στη συνέχεια να αποκρούσει τις χτεσινές δηλώσεις  του Γιάννη Βρέντζου μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου, κάνοντας αιχμηρά σχόλια σε βάρος του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και ομίλου Μέσων Ενημέρωσης, Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Κάποιοι έχουν μπερδέψει τους ρόλους. Νομίζουν πως έχουν ομάδα κα μέσα ενημέρωσης και μπορούν να εκβιάζουν την κυβέρνηση» ανέφερε, παρουσιάζοντας τον εαυτό του θύμα συμφερόντων.

«Προς πάσα κατεύθυνση, δεν δεχόμαστε πιέσεις και εκβιασμούς» είπε  ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως το μήνυμά του έχει πολλούς αποδέκτες.

Ξεκινούν έρευνες για κοιτάσματα υδρογονανθράκων

Ο πρωθυπουργός κληθείς να σχολιάσει τις προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με εργαλείο το τουρκολιβυκό μνημόνιο του 2019 ανήγγειλε πως ίσως να είναι η Ελλάδα που θα αιφνιδιάσει την Άγκυρα ανακοινώνοντας πως τις «επόμενες μέρες» θα ξεκινήσουν έρευνες σε δύο οικόπεδα που βρίσκονται ανοικτά της Πελοποννήσου και της Κρήτης από την  ExxonMobil.

Για τη ματαίωση πώλησης του λιμανιού Αλεξανδρούπολης

«Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι στην παρούσα συγκυρία η Αλεξανδρούπολη είναι τόσο μεγάλης στρατηγικής, γεωπολιτικής και ενεργειακής σημασίας για τη χώρα μας, ώστε πρέπει να παραμείνει στην κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει και τη δυνατότητα να αναπτύξει το λιμάνι και να αξιοποιήσει πλήρως όλες του τις δυνατότητες» είπε ο πρωθυπουργός όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το σημερινό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ σχετικά με τη ματαίωση του διαγωνισμού για την πώληση του λιμανιού.

«Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επεκταθώ πολύ περισσότερο γιατί στην παρούσα συγκυρία δε βλέπαμε το λόγο να πουληθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε κάποιον ξένο επενδυτή», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Περί Ουκρανίας…

Ερωτηθείς για την άπλετη βοήθεια που στέλνει η Ελλάδα στην Ουκρανία απάντησε μεταξύ άλλων ότι επιδιώκεται ένα μήνυμα σε αυτούς που φαντασιώνονται αναθεωρητισμούς στην ευρύτερη περιοχή.

«Είναι επιλογές που η Ιστορία θα δικαιώσει» επέμεινε ο πρωθυπουργός.

banner-article

Ροη ειδήσεων