Κοινωνία

Δικηγόρος 12χρονης: Τα κανάλια συνεχίζουν να «βιάζουν» το κοριτσάκι

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η υπόθεση με το 12χρονο κορίτσι στα Σεπόλια, το οποίο φέρεται να βίαζε και να εξέδιδε 53χρονος καταστηματάρχης, «οικογενειάρχης», «εκκλησιαζόμενος», «φιλάνθρωπος», με πολλά φωτογραφικά ενσταντανέ με στελέχη της Ν.Δ. και γενικά άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας.

Η δικηγόρος της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, αναφερόμενη στον δημοσιογραφικό χειρισμό της υπόθεσης τόνισε (MEGA) πως «επιτείνεται το γεγονός από τα κανάλια και τους δημοσιογράφους που με την συμπεριφορά τους έχουν ‘’βιάσει’’ το παιδί ξανά και ξανά» εξηγώντας πως «βρίσκονται συνεχώς έξω από το σπίτι του» και αυτό «έχει αποτέλεσμα να έχουν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία του». Δεν έκρυψε τη δυσφορία της πως «έχουν εμφανιστεί και φωτογραφίες του παιδιού σε κάποιες εκπομπές» εφιστώντας την προσοχή καθώς «είναι θέμα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας».

Η κ. Ταραχοπούλου είπε ακόμα πως η ψυχολογική κατάσταση του παιδιού δεν καλή ενώ αναφερόμενη στα βίντεο της ανήλικης που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αλλά και την δράση του κατηγορουμένου τόνισε: «δεν μπορώ να αποκαλύψω στοιχεία της δικογραφίας, δεν έχω δει αυτά τα βίντεο, δεν έχω προλάβει να διαβάσω ολόκληρη την δικογραφία. Δεν έχω ρωτήσει φυσικά για το τι γινόταν και τι όχι, το παιδί έχει μιλήσει με τους ανθρώπους που πρέπει. Η μητέρα του παιδιού πήγαινε στο κατάστημά του κατά καιρούς και έκανε μεροκάματα, του καθάριζε του τακτοποιούσε τα πράγματα. Δεν τη βοηθούσε, δούλευε η γυναίκα και πληρωνόταν. Υπάρχουν μηνύματα που είναι πιεστικά προς εκείνη για να φέρει το παιδί στο μαγαζί να τη βοηθήσει, να πάρει ένα χαρτζιλίκι».

Αποκάλυψε πως «η μητέρα δεν είχε διαπιστώσει την δράση του 53χρονου» και «του είχε εμπιστοσύνη» ενώ ανέφερε και πως υπάρχει πληροφορία «ότι συγγενικό πρόσωπο ήθελε να χρηματίσει την μητέρα της 12χρονης για να μην το αποκαλύψει».

Τέλος ανέφερε πως από τις 3 Σεπτεμβρίου που έχει γίνει η καταγγελία, το παιδί δεν παρακολουθείται. «Είχαν εμφανιστεί κάποιοι από κοινωνική υπηρεσία πριν από 10 μέρες στο σπίτι και μετά εξαφανίστηκαν», τόνισε.

Η έρευνα των αρχών φέρεται να διενεργείται με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να βρεθούν τα πρόσωπα που πλήρωσαν τον 53χρονο για να βιάσουν το κοριτσάκι και να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή για να λογοδοτήσουν. Σημειώνεται πως το παιδί έχει κάνει λόγο για 10-15 άτομα και πλέον οι αρχές εξετάζουν όλους τους τρόπους για να εντοπιστούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος συγκατηγορούμενος του καταστηματάρχη, που φέρεται να είναι από εκείνους που πλήρωναν για να έχουν σεξουαλική επαφή με το παιδί, βαρύνεται με την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας