Βίντεο Γενικά Γυναίκα

H 96χρονη που εντυπωσιάζει με τις ικανότητές της στη γυμναστική – video

Πόσο θαυμάζουμε τους ανθρώπους που δεν τα παρατούν. Εκείνους που συνεχίζουν να κάνουν όσα αγαπούν ακόμα και αν η ταυτότητα γράφει πως γεννήθηκαν πριν από 70, 80 ή και 90 χρόνια

Ο 92χρονος παππούς από την Ρόδο συγκίνησε και έγινε viral όταν το καλοκαίρι βούτηξε από βατήρα υψους 6 μέτρων στη μέση της θάλασσας. Τώρα η 96χρονη Johanna Quaas από τη Γερμανία αποδεικνύει πως η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός και εκείνο που έχει σημασία είναι το πόσο αποφασισμένοι είμαστε να ακολουθήσουμε τα όνειρά και τους στόχους μας.

Κερδίζοντας το βραβείο Guiness το 2012 για τη μεγαλύτερη σε ηλικία γυμνάστρια, έγινε παγκοσμίως γνωστή για τις ικανότητές της, ενώ τα video που τη δείχνουν να εξασκείται γίνονται το ένα μετά το άλλο νiral. Πέρα από το βραβείο Guiness έχει λάβει και το βραβείο Nadia Comăneci.

Παντρεύτηκε τον Chemie Halle, μικρότερό της κατά 6 χρόνια και μαζί απέκτησαν 3 κόρες, 4 εγγόνια και 2 δισέγγονα. Στην καριέρα της ασχολήθηκε περισσότερο με το να διδάσκει νέους αθλητές, αλλά σε ηλικία 56 ετών επέστρεψε στο αγωνιστικό κομμάτι. Μάλιστα, στα 80 της συμμετείχε ενεργά σε τουρνουά και διαγωνισμούς, ενώ το 2016 αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο τουρνουά Jahnturnfest  στην πόλη Φράιμπουργκ της Γερμανίας στις ασκήσεις εδάφους, τη δοκό, τους παράλληλους ζυγούς και το μονόζυγο.

Photo by Jan Woitas/picture alliance via Getty Images

Δεν είναι, όμως, μόνο η γυμναστική που τη συγκινεί. Το 2016 πραγματοποίησε ένα ακόμη όνειρό της – έκανε skydiving και βούτηξε στο κενό από ύψος 3,000 μέτρων. Αφιέρωσε μάλιστα αυτή της την «περιπέτεια» στη Βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία είχε την ίδια ηλικία με την Johanna. Τον Νοέμβριο του 2021 γιόρτασε τα γενέθλιά της με ένα μεγάλο πάρτι που ήθελε να κάνει πριν από το ξέσπασμα του κορωνοϊού.

Σε κάθε video που κυκλοφορεί με ασκήσεις, όλοι θαυμάζουν την πειθαρχία και την άρτια εκτέλεση των προγραμμάτων της, αλλά και την ελαστικότητα και την κίνηση του σκελετού της.

……………………….

 

banner-article

Ροη ειδήσεων